Stille herdenking V1 bominslag Waterkwartier

Details

Maandag 18 februari 2019 van 10:00 tot 10:30 uur
Afgelopen
Biezenstraat
Nijmegen, Nederland

Nijmegen, 11 februari 2019

Maandag 18 februari a.s. is het 74 jaar geleden dat op dehoek Biezenstraat – Waterstraat bij kloostergemeenschap De Bron van de ZustersClarissen een Duitse V1 bom insloeg. Hierbij kwamen vier burgers om het levenkwamen en vele anderen raakten gewond in de 26 weggevaagde of zwaar beschadigdewoningen. In 2010 werd door de nabestaanden onder grote publieke belangstellingeen plaquette onthult ter herinnering aan de slachtoffers. 

Er vindt maandag 18 februaria.s. een stille herdenking aan de slachtoffers plaats, waarbij er vooreenieder gelegenheid is om op eigen wijze hierbij stil testaan. Er zijn enkele korte toespraken, waarna een minuut stilte wordtgehouden. Vervolgens is er gelegenheid om bloemen of kransen te leggen bij deplaquette aan de Biezenstraat in de tuin van kloostergemeenschap De Bron van deZusters Clarissen. De herdenking begint 18 februari om 10.00 uur aan dezijde van de Biezenstraat. 

In 2020 is het 75 jaar geleden datde V1 bominslag plaatsvond en zal er een grote herdenkingsbijeenkomst op 18februari worden georganiseerd. 

Comité herdenking V1 bominslag Waterkwartier

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Evenement / feest / markt

Over de organisator

Ronald
Ronald heeft nog niets over zichzelf geschreven.