Cursus Eerste hulp bij psychische problemen Mental Health First Aid in Wijchen

Details

Meerdaagse activiteit
29 feb., 28 mrt., 11 en 18 apr.
Tijdstip
van 13:30 tot 16:30 uur
't Mozaïek
Campuslaan 6, 6602 HX Wijchen, Wijchen, Nederland

Bijna de helft van de volwassenen in Nederland krijgt ooit in zijn leven te maken met mentale klachten. Dus ook mensen om jou heen. Volg daarom de cursus Standaard Mental Health First Aid. Dan leer je signalen van mentale klachten herkennen en weet hoe je bij zulke problemen kunt ondersteunen.

Met de cursus Standaard MHFA vergroot je je kennis over psychische aandoeningen bij volwassen en leer je signalen van mentale klachten herkennen. Je oefent hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand bij wie je mentale klachten vermoedt en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in deze cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft.

Deze cursus bestaat uit 12 lesuren verdeelt over vier dagdelen. Je ontvangt het handboek MHFA, een e-learningmodule, een toets en een certificaat. Heb je alle bijeenkomsten bijgewoond, de e-learning en de toets met goed gevolg afgesloten? Dan ben je officieel First Responder MHFA.

Deze cursus is gratis en bedoeld voor inwoners/vrijwilligers/professionals uit regio Gelderland zuid met weinig of geen kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg).

Voor meer informatie of aanmelden kunt u mailen naar:

Datums (4)
Donderdag 29 februari 2024 van 13:30 tot 16:30 uur (afgelopen)
Donderdag 28 maart 2024 van 13:30 tot 16:30 uur (afgelopen)
Donderdag 11 april 2024 van 13:30 tot 16:30 uur (afgelopen)
Toon meer
Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Onderwijs / educatie / voorlichting
Wat
Workshop / cursus
Waar
Alle wijken / nvt

Over de organisator

Pro Persona Preventie
Pro Persona heeft nog niets over zichzelf geschreven.