STEM OP MIJN DUURZAAMSTE HUIS & KOM KIJKEN

Details

Woensdag 19 juni 2024 van 16:00 tot 18:00 uur
Afgelopen
Gelderselaan 24
Nijmegen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 14 augustus 2024

Mijn Hoekwoning op Gelderselaan 24 Nijmegen is genomineerd. Bekijk de video over stroomzuinigste water-water-warmtepomp met stille PVT-zonpanelenbron. Kan ook in flat en warmtenet. Hier kunt u voor mijn hoekwoning uit 1924 stemmen.

>> Woning Energieneutraal met 30% mínder stroomverbruik dan "de" lucht-water-warmtepomp met ventilator-luchtbron en PV-zonnepanelen.
Wanneer meer gebouwen PVT-installatie maken, zijn minder zonstroomakkers, minder windmolens en minder verzwaring stroomnet nodig. Dus meer grond voor extensiveren landbouw die dan duurzaam voedsel kan maken.

>>> Als extra nog warmteopslag in regenwatertank. Daardoor Bijna Zelfvoorzienend en zijn nog minder zonakkers nodig. Dat is ook slim bij afbouw salderen.

 Een PVT-zonpanelenbron ligt op dak en haalt warmte uit buitenlucht. Via radiateuren (Thermie) achter de zonstroompanelen (PV). Daar stroomt vanzelf lucht langs en het glycol dat er doorheen loopt oogst warmte. Ook zonder zon en bij vrieskou. Het maakt geen geluid, want er is geen ventilator.
En er is geen bodembron (geothermie), dus geen grondwaterrisico.

 Het opgewarmde glycol gaat naar bijbehorende water-water-warmtepomp. Die maakt er warm water van, voor verwarming en douchen. Dat comprimeren kost stroom (8 kwh/winterdag), maar doet deze water-water-warmtepomp 30% efficiënter dan lucht-water-warmtepomp (15 kwh/winterdag).
Deze hoekwoning verbruikte 1500 kuub gas/jaar en is nu Energieneutraal met verbruik 2460 kwh/jr en eigen opwek 2950 kwh/jr.
De totaalkosten zijn lager dan met lucht-water-warmtepomp of bodembron.

 Als extra is warmte-opslag in regenwatertank gemaakt. Die is 2x2x3 meter en zit 1 meter onder de grond, zodat het ook warmte uit omliggend zand opneemt. Door deze tweede bron is de woning Bijna Zelfvoorzienend (verbruik 4 - 6 kwh/winterdag en opwek 1 - 4).

STEM HIER voor mijn Hoekwoning uit 1924:
https://verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/genomineerden/hoekwoning-1924-nijmegen#stem


VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=wxbuOS6Z7C

Delen graag en kom kijken elke woe 16-20u of interviewen via      Hartelijk dank!

Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Duurzaamheid / energie, Eten / drinken
Wat
Evenement / feest / markt, (Netwerk)bijeenkomst
Waar
Alle wijken / nvt

Over de organisator

Ad van Dortmont
Ad heeft nog niets over zichzelf geschreven.