Details
Mijn Hoekwoning op Gelderselaan 24 Nijmegen is genomineerd voor Duurzaamste Huis. Bekijk de video over gasloze stroomzuinigste water-water-warmtepomp met stille PVT-zonpanelenbron.
Dit PVT-systeem kan ook in flat en als warmtenet per straat of buurt. Hier kunt u voor mijn hoekwoning uit 1924 stemmen als Duurzaamste Huis 2024.
>> Woning Energieneutraal met 30% mínder stroomverbruik dan "de" lucht-water-warmtepomp met ventilator-luchtbron en PV-zonnepanelen.
Wanneer meer gebouwen PVT-installatie maken, zijn minder zonstroomakkers, minder windmolens en minder verzwaring stroomnet nodig. Dus meer grond voor extensiveren landbouw die dan duurzaam voedsel kan maken.
>>> Als extra nog warmteopslag in regenwatertank. Daardoor Bijna Zelfvoorzienend en zijn nog minder zonakkers nodig. Dat is ook slim bij afbouw salderen.
1. Een PVT-zonpanelenbron ligt op dak en haalt warmte uit buitenlucht. Via radiateuren (Thermie) achter de zonstroompanelen (PV). Daar stroomt vanzelf lucht langs en het glycol dat er doorheen loopt oogst warmte. Ook zonder zon en bij vrieskou. Het maakt geen geluid, want er is geen ventilator.
En er is geen bodembron (geothermie), dus geen grondwaterrisico.
Het opgewarmde glycol gaat naar bijbehorende water-water-warmtepomp. Die maakt er warm water van, voor verwarming en douchen. Dat comprimeren kost stroom (8 kwh/winterdag), maar doet deze water-water-warmtepomp 30% efficiënter dan lucht-water-warmtepomp (15 kwh/winterdag).
Deze hoekwoning verbruikte 1500 kuub gas/jaar en is nu Energieneutraal met verbruik 2460 kwh/jr en eigen opwek 2950 kwh/jr.
De totaalkosten zijn lager dan met lucht-water-warmtepomp of bodembron.
2. Als extra is warmte-opslag in regenwatertank gemaakt. Die is 2x2x3 meter en zit 1 meter onder de grond, zodat het ook warmte uit omliggend zand opneemt. Door deze tweede bron is de woning Bijna Zelfvoorzienend (verbruik 4 - 6 kwh/winterdag en opwek 1 - 4).
👉 STEM HIER voor mijn Hoekwoning uit 1924:
https://verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/genomineerden/hoekwoning-1924-nijmegen#stem
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=wxbuOS6Z7C
Delen graag en kom kijken elke woe 16-20u of interviewen via
Kosten voor kijken/ informatie/ namen van ervaren installateurs, was gratis tot maart 2024. Maar omdat overheden vaak niet betalen voor mijn bijdragen aan congressen, vraag ik nu €100 per infomoment. Kom bijvoorbeeld met meerderen zodat je de kosten kunt delen.
Hartelijk dank!
Voor wie
Volwassenen, SeniorenWaarover
Duurzaamheid / energie, Eten / drinkenWat
Evenement / feest / markt, (Netwerk)bijeenkomstWaar
Alle wijken / nvtAnderen uitnodigen
Wil je dat nog meer mensen meedoen? Nodig ze uit!
Print uitnodiging