Gipsy gitaarconcert in Jacobskapel

Details

Donderdag 4 april 2024 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
St. Jacobskapel
Glashuis, Nijmegen, Nederland

Op donderdag 4 april a.s. wordt de Jacobskapel Nijmegen gevuld met vurige gitaarklanken uit het zigeuner idioom. Op deze avond gaat gitaarvirtuoos Manito gaat samen met Frank de Kleer en zijn zoon Miguel muzikaal de degens kruisen.   Swing van Django Reinhardt, gipsy rumba uit de Camargue, Spaanse- en Balkan melodieën zijn de ingrediënten. 

Frank de Kleer begon op z’n 10e jaar gitaar te spelen. Een vriend van mijn vader gaf hem les, vooral gipsyswing. Alles op gehoor. Later heeft hij ook flamenco cursussen in Granada gevolgd.   Hij is jarenlang de begeleider van Micheline van Hautem geweest. Frank en Miguel delen niet alleen hun genen, maar ook hun smaak voor muziek. Miguel heeft al met veel wereldartiesten, waaronder het Rosenberg Trio, mogen samenspelen.   

Manito speelt ‘hoe de sterren staan, de maan schijnt en de wind waait’. In het bitterzoete karakter van zijn muziek komen alle facetten uit het leven aan het licht. Zijn soms onnavolgbare gitano spel is een lust voor oog en oor. Manito is vernoemd naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’ (1921-2014)

 

De Jacobskapel is gelegen in de historische benedenstad. Het adres is Glashuis 4, 6511 CR Nijmegen. De aanvang is om 20.00 (inloop 19.30) entree €15, contant te voldoen bij aankomst (er is geen pin) 

Reserveren is aan te raden; er zijn max 45 plaatsen aanmelden via   of 06-23259107 

Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Muziek / dans / zang
Wat
Voorstelling / optreden
Waar
Alle wijken / nvt

Reacties

Over de organisator

Manito Manito
gipsy flamencogitarist ... Lees meer