Expositie: Moet je nou eens kijken… en luisteren!

Ugenda

Details

Meerdaagse activiteit
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 en 30 apr.
Tijdstip
meestal van 10:00 tot 18:00 uur
Mariënburg 29, Nijmegen, Nederland

Twee jaar geleden ging Steven Trooster op de website Ugenda.nl van start met de rubriek De muzikale inspiratie van.... Wekelijks worden aan een muzikant of band uit Nijmegen en directe omgeving, of minimaal met lokale roots, vragen voorgelegd over hun grote voorbeelden en invloeden. De rubriek wordt van uniek beeld voorzien door fotograaf Peter van Esch, die in nauwe samenwerking met de musici telkens bijpassende foto's maakt. 

Met bijna 100 interviews zijn beiden de afgelopen jaren bijzonder verrast door het niveau, de ambities, de passie en de gedrevenheid van de geïnterviewde muzikanten. Dankzij hun talent en inspanningen zorgen ze voor een levendig en gevarieerd muziekklimaat in de stad. De diversiteit is groot: de rubriek zet de schijnwerpers op rappers, jazzcats, singer-songwriters, componisten, rockers, zangers, dirigenten, entertainers, troubadours, folkzangers, punkers en hardrockers. Ze maken muziek in kleine en grote ensembles, orkesten, koren of treden solo op. In binnen- en buitenland. 

Zo werkten onder andere mee Antillectual, recent nog in het nieuws als Nederlandse band met de meeste buitenlandse optredens, jazzlegende Pierre Courbois en rapper Jeroen Antoine, evenals René Peters, beter bekend als Bennie Solo, dirigent Hanneke van der Grinten en de opkomende band Kaboutertje Putlucht.

In de maand april zullen Steven Trooster en Peter van Esch in Bibliotheek Mariënburg exposeren met een selectie van de foto's bij de interviews die de afgelopen periode zijn verschenen op Ugenda.nl in de rubriek De muzikale inspiratie van… 

Bij de foto’s staan QR-codes met een link naar het bijbehorende artikel op de cultuursite Ugenda. Naast info over de musici en meer foto's is er een Spotify-afspeellijst die je meeneemt in de muzikale wereld van de geportretteerde(n).Verbaas je met ons over de ongekende rijkdom van het Nijmeegse muziekleven en bewonder de artiesten die hieraan bijdragen. 

Veel kijk-, luister- en leesplezier!

Info

Expositie Moet je nou eens luisteren... en kijken!, een selectie van foto’s van Nijmeegse muzikanten uit de Ugenda-rubriek De muzikale inspiratie van...
Locatie: Openbare Bibliotheek Mariënburg Nijmegen
Datum: maandag 1 april – dinsdag 30 april
Voor openingstijden zie: https://www.obgz.nl/openingstijden.html

https://www.ugenda.nl/component/tags/tag/de-muzikale-inspiratie-van


Datums (30)
Maandag 1 april 2024 van 10:00 tot 18:00 uur (afgelopen)
Dinsdag 2 april 2024 van 10:00 tot 18:00 uur (afgelopen)
Woensdag 3 april 2024 van 10:00 tot 18:00 uur (afgelopen)
Toon meer
Voor wie
Jongeren, Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Waar
Alle wijken / nvt

Reacties

Over de organisator

Ugenda
Ugenda is dé site voor kunst en cultuur in de regio Nijmegen.... Lees meer