Ontdek het Vrijheidsmuseum in de meivakantie!

Vrijheidsmuseum

Details

Meerdaagse activiteit
30 apr. en 9 mei
Tijdstip
van 10:00 tot 17:00 uur
Wylerbaan 4, Groesbeek

Bezoek tijdens de meivakantie het Vrijheidsmuseum! Aan de hand van onze Kijkwijzer (geschikt voor jonge bezoekers van ongeveer 9-13 jaar) maak je een tocht door het museum en kijk je je ogen uit.

Je hoort, ziet en leest verhalen van mensen die tijden de oorlog leefden. Hun ervaringen zijn allemaal verschillend. Met de Kijkwijzer ontdek je het museum op verschillende manieren. Je kijkt naar speciale voorwerpen én je ontdekt het hele museum door middel van opdrachten. Sommige voorwerpen mag je zelfs voelen of vasthouden! Ontdek bijvoorbeeld hoe zwaar de rugzak van een parachutist was of hoe een trui gebreid van hondenhaar voelt. Kom je ook?

Op dinsdag 30 april en donderdag 9 mei gelden er ook speciale entreeprijzen. Voor een kinderticket betaal je geen € 8,00 maar € 6,00 p.p. Voor ons familieticket (twee volwassenen plus twee kinderen 7-17 jaar) betaal je geen € 43,00 maar slechts € 35,00! Reserveren is niet nodig: je kunt gewoon binnen lopen, dan krijg je van onze medewerkers de Kijkwijzer en kun je gelijk op pad.

Heb je alle opdrachten gedaan? Dan wacht jou een verrassing in ons museumcafé.

Let op: Het is niet mogelijk om met contant geld af te rekenen. Betaling is alleen mogelijk door middel van pinbetalingen of creditcard.

Datums (2)
Dinsdag 30 april 2024 van 10:00 tot 17:00 uur (afgelopen)
Donderdag 9 mei 2024 van 10:00 tot 17:00 uur (afgelopen)
Voor wie
Kinderen
Waarover
Kunst / cultuur, Onderwijs / educatie / voorlichting
Wat
Tentoonstelling
Waar
Alle wijken / nvt

Over de organisator

Vrijheidsmuseum
In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden ...... Lees meer