Bezoek de kunstexpositie 'Wan-orde' in de Lindenberg

Details

Maandag 22 april 2024 van 10:00 tot 23:00 uur
Afgelopen
Lindenberg Cultuurhuis
Ridderstraat, Nijmegen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tot en met 21 mei 2024

In de tekeningen van Wandafull zie je veel herkenbare objecten in ongebruikelijke posities en combinaties. Het lijkt alsof ze met een speciale bedoeling zijn samengesteld, waar je brein meteen naar gaat gissen. Wat is het verband tussen een hoepel, druiven, een kussen en een lijmtang? Het is een puzzel waar je met logica waarschijnlijk niet uit gaat komen. 

Deze Nijmeegse tekenkunstenaar trekt objecten los uit hun context en functie, waardoor het personages worden in een zelfbedacht verhaal. Zo krijgen ze ineens een andere rol toebedeeld en gaan we ze anders bekijken. Juist door ze in een ander verband neer te zetten, krijgen ze de potentie om meer te zijn dan ze ervoor waren. Om meer te zijn dan de functie, die wij voor hen bedacht hebben. In zekere zin worden het dan een soort van mensen. 

In de diepere laag van haar werk is Wandafull bezig met het onderzoeken van verbanden tussen mensen. Ze denkt na over de afspraken die we met elkaar maken, de verwachtingen die we van elkaar hebben en hoe we ermee omgaan als mensen hiervan afwijken. Je zou de tekeningen van Wandafull ook kunnen zien als visuele grapjes, het vreemde beeld dat wordt opgeroepen door deze verschillende objecten heeft iets bizars en ludieks. Humor is voor haar dan ook een heel krachtig instrument om het denken te verbreden. "Want dat is de grootste kracht van kunst; ze daagt ons uit om verder te denken dan onze kaders, waardoor we meer openstaan voor andere perspectieven en leren om in een steeds veranderende wereld samen te leven.”

De expositie ‘Wan-orde’ staat in de Lindenberg op het Expopodium en is binnen de openingstijden te bezoeken van 15 april tot en met 21 mei 2024, op het adres Ridderstraat 23 te Nijmegen.

Locatie: Expo Podium van de Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen

Wanneer: maandag 15 april tot en met dinsdag 21 mei 2024

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 10:00-23:00, zaterdag 9:00-23:00, zondag bij voorstellingen. 

Voor wie
Kinderen, Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling
Waar
Alle wijken / nvt

Over de organisator

Wanda Tiersma
Wanda heeft nog niets over zichzelf geschreven.