Vertoning van (Nederlands-Oekraïens) documentaires bij Lux Nijmegen

Nijmegen4Ukraine

Details

Meerdaagse activiteit
25 jun. en 10 jul.
Tijdstip
van 19:30 tot 21:01 uur
Mariënburg 38-39, Nijmegen

In juni en juli organiseert Lux Nijmegen in samenwerking met Nijmegen4Ukraine de exclusieve vertoning van de volgende documentaires: 

25 juni, 19:30 uur, Nice Ladies https://www.lux-nijmegen.nl/programma/luxdocs-nice-ladies

 De escalatie van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne stelt de schijnbaar onbreekbare band van een aanstekelijk cheerleadingteam van 50-plussers genaamd ‘Nice Ladies’ op de proef. Ze staan voor onmogelijke keuzes tussen moederland en grootmoederschap, en tussen blijven en vluchten. Teamlid Sveta vlucht met haar familie naar Nederland, terwijl aanvoerder Valia en coach Nadia achterblijven in de herhaaldelijk gebombardeerde stad Charkiv

10 juli, 19:30 uur Iron Butterflies https://www.lux-nijmegen.nl/programma/luxdocs-iron-butterflies 

In juli 2024 is het tien jaar geleden dat de tragedie van de vlucht MH17 plaatsvond – een Russische misdaad die het leven kostte aan alle 298 passagiers en bemanningsleden aan boord, waaronder 193 Nederlanders. We willen respect betuigen aan de slachtoffers van deze Russische terreurdaad door de documentaire te vertonen, een gelaagd onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17, waarbij een vlindervormige granaatscherf gevonden in het lichaam van de piloot de verantwoordelijke staat erbij betrokken. voor een oorlogsmisdaad die onbestraft blijft.
Dit is het verhaal dat in Nederland gezien moet worden en samen met Lux Nijmegen brengen wij deze documentaire op 10 juli in première.
Er zal een speciale introductie van de film zijn, de sprekers worden later bekend gemaakt.

Datums (2)
Dinsdag 25 juni 2024 van 19:30 tot 21:01 uur (afgelopen)
Woensdag 10 juli 2024 van 19:30 tot 21:01 uur (afgelopen)
Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Evenement / feest / markt
Waar
Alle wijken / nvt

Over de organisator

Nijmegen4Ukraine
Nijmegen steunt Oekraïne.... Lees meer