UITVERKOCHT: Fiesta Latina - Een Zuid-Amerikaans zomerconcert in de Hortus

Philharmonie Nijmegen

Details

Zondag 23 juni 2024 van 11:00 tot 13:00 uur
Afgelopen
Stichting Hortus Nijmegen
d'Almarasweg, Nijmegen, Nederland

Philharmonie Nijmegen verandert deze zomer in ‘Una Banda Sinfónica' en speelt op 23 juni heerlijke Spaanse en Latijns-Amerikaanse dansmuziek in de Hortus. Het belooft een zwoel zomerconcert te worden met aanstekelijke ritmes en feestelijke klanken. Verwacht klassieke flamenco, uitbundige mariachi-muziek en de relaxte vibes van de Buena Vista Social Club. In de tropische tuin van de Hortus reizen we van Spanje via Cuba naar Mexico en Venezuela, en weer terug. 

Het wordt een feestje, voor jong en oud: de muziek klinkt als cadeautjes in een Mexicaanse piñata of als ingrediënten in een tropische cocktail. Probeer dan maar eens stil te blijven zitten… Met deze muziek schijnt hoe dan ook de zon!

Programma

Klassieke, temperamentvolle Spaanse balletmuziek (El sombrero de tres picos) van Manuel De Falla en de bekende, lyrische Habanera van Emmanuel Chabrier klinken naast een trotse moderne paso doble: Yakka van José Rafael Vilaplana. Ook de rumba staat op het programma, in de vorm van George Gershwins Cuban Overture, waarin hij zijn vakantieherinneringen op muziek zette. In de aanstekelijke, zomerse Danzas Cubanas van Robert Sheldon zetten percussie en trompet de toon. Er is wervelend snelle volksmuziek te horen uit Venezuela (Joropo van Moisés Moleiro) en Mexico (Danzón no. 4 van Arturo Márquez) maar ook de ontspannen Chan Chan van Buena Vista Social Club. En als uitsmijter de ultieme Zuid-Amerikaanse meezinger: El Cumbanchero

Orkest

Philharmonie Nijmegen is een symfonisch blaasorkest uit Nijmegen en telt circa 50 gedreven amateurmusici. Lex Bergink is medeoprichter en artistiek leider van het orkest, dat een uitdagend repertoire speelt van originele symfonische blaasmuziek en transcripties van klassieke werken. Voor de zomerserie wordt elk jaar een toegankelijk programma van lichtere muziek samengesteld. 

Praktische informatie 

Het concert op 23 juni begint om 11.00 uur in de Hortus Nijmegen, d’Almarasweg 22d (www.hortusnijmegen.nl). Kaarten (incl. 1x koffie/thee) kosten in de voorverkoop €15,00 (€10,00 voor jongeren/studenten/€7,50 voor kinderen) en zijn te reserveren via www.phhn.nl of verkrijgbaar aan de kassa via een betaalopdracht. 

Voor wie
Volwassenen
Waarover
Muziek / dans / zang
Wat
Voorstelling / optreden
Waar
Alle wijken / nvt

Over de organisator

Philharmonie Nijmegen
Philharmonie Nijmegen bestaat uit ruim 50 amateurmusici met een passie voor muziek. Het orkest – voorheen Noviomagum Wind Orchestra (NMWO...... Lees meer