Details

Maandag 2 maart 2015 van 19:00 tot 21:30 uur
Afgelopen

“In Nederland krijgt iedereen de zorg die nodig is. Als mensen langer thuis willen wonen, zal de zorg daarop moeten inspelen. Als mensen meer zelf willen regelen, moet dat kunnen.”. Deze belofte doet het ministerie van VWS op haar website dezorgverandertmee.nl.

Door nieuwe wet- en regelgeving moet de zorg beter, goedkoper en efficiënter worden georganiseerd. Ook de positie van de zorgbehoeftige burger moet worden versterkt: mensen moeten langer, ook op hoge leeftijd en met beperkingen, zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De consequentie van minder regulering is dat de burger zich actiever in het proces moeten opstellen en de eigen mogelijkheden beter moeten benutten. Dit betreft meer zelf regie voeren, meer inzet van eigen middelen (o.a. financieel) en menskracht (mantelzorg).

Het persoonsgebonden budget (Pgb) is een belangrijk instrument om de eigen regie en zeggenschap van burgers te versterken en de keuzemogelijkheden te vergroten. Met dit budget kan de burger zelf zorg inkopen en daarmee in hoge mate bepalen op welke wijze, door wie en wanneer de zorg wordt verleend. Het persoonsgebonden budget geeft mensen ook na alle wijzigingen in 2015 nog steeds een wettelijk recht op een vrije keuze bij zorg en ondersteuning thuis.

Samen met Per Saldo, de belangenvereniging van pgb-houders, organiseren wij een informatiebijeenkomst voor budgethouders, netwerkrelaties, mantelzorgers en andere geïnteresseerden.

Locatie: Oud Burgeren Gasthuis, Professor Cornelissenstraat 2, 6524 PJ Nijmegen

Over de organisator

Home Instead Thuissservice Nijmegen
Home Instead Thuisservice is er voor u ! Dit uitgangspunt vormt het hart van onze dienst...... Lees meer