Een muzikale reis door de landschappen achter de stilte

Details

Zondag 13 maart 2016 van 14:00 tot 16:15 uur
Afgelopen
Nijmegen
Marienboom, 6523 Nijmegen, Nederland

In deze tijd van bladblazers, hoge-druk-reinigers, elektrische grasmaaiers en dof dreunende boemmuziek valt het niet altijd mee om nog de weg naar de stilte te vinden. En toch: achter die stilte ligt je bron.

Dat is het uitgangspunt van het muziek-concert van Lucas Buur (gitaar en zang) en Reyn Waldram (contrabas). Het wordt een heel bijzondere muzikale reis door de landschappen achter de stilte met bekende en onbekende plekken, soms leeg en verstild, soms vol onverwacht avontuur, maar steeds weer door uitgestrekte gebieden met veel ruimte, melodieuze horizonten en meditatieve herhaling. De horizon is breed, soms jazzy of funky, maar ook met invloeden uit klassiek en wereldmuziek.

Ontroerende en pakkende instrumentale composities, songs die je raken, sfeerbeelden, gedachten en gedichten van Lucas Buur. Vele van deze composities werden voorheen ook voor het dansen van de 5-Ritmes gebruikt.

Wil je met ons mee op Reis? Het concert is op 13 maart 2016 in Centrum De Appel, Groesbeekseweg 428, Nijmegen, aanvang 14:00 uur. De entree bedraagt voor earlybirds € 10 p.p. bij boeking voor 15 februari. Daarna € 12.50 p.p. Kaartjes kunnen besteld worden via de website:

http://www.jazzonthemenu.nl/programma/achter-de-stilte.html

Lezers van de wijkkrant kunnen ook na 15 februari voor de earlybird prijs van € 10,- naar ons luisteren door via de website kaarten te bestellen en bij het aantal kaarten (invoerveld) ook het codewoord "Oost" in te typen.

Lucas Buur over hoe zijn muziek ontstaat:

Geboorte

Ik leg m'n gitaar op schoot,
een kwetsbare baby,
een bloem in de knop,
alles is er al.
Ik voel de gladde hals,
de snaren,
ik hoef niets te doen,
mijn vingers gaan vanzelf
naar de juiste plaats
en omarmen wat klinkt:
veel heilzame herhaling,
massage voor de vermoeide geest.
Ik volg m'n hart
met hoofd en handen.
Na onmeetbare tijd
staat er iets op papier:
signalen
uit een andere wereld.

Wil je met ons mee op Reis? Het concert is op 13 maart 2016 in Centrum De Appel, Groesbeekseweg 428, Nijmegen, aanvang 14:00 uur.

Over de organisator

Reyn Waldram
Reyn heeft nog niets over zichzelf geschreven.