Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Lezing over de Yoga Sutra’s van Patañjali op do 18 aprilDe Yoga Sutra’s van Patañjali is een klassiek Indiaas geschrift. Verdieping in de achtergrond van zo’n geschrift kan je yoga-ervaring verrijken.

De yoga-verzen van Patañjali vormen de basistekst op het gebied van raja-yoga, de ‘koninklijke’ yoga. Zij beschrijven op briljante wijze systematisch een geestelijke weg die tot bevrijding en verlichting leidt. 

Dat is precies waar het in deze lezing over gaat: het fundamentele concept van yoga zoals dat in deze sutra’s compleet wordt uiteengezet.

Patañjali werpt helder licht op de innerlijke werking van de geest, zijn neigingen, veranderingen en toestanden waarin het vast kan komen te zitten, en hoe deze te overwinnen. Daarmee biedt hij een geweldige en praktische handreiking om via kennis en transformatie van bewustzijn tot bevrijding en verlichting te komen.

De lezing wordt gegeven door José van der Loop, op donderdag 18 april in Centrum De Appel in Nijmegen; aanvang 19.30 uur. Voor meer informatie zie de website.


Deel dit bericht!