Open Dag Loge St. Lodewijk

Details

Zaterdag 7 oktober 2017 van 12:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Fortstraat 7
6523 DG Nijmegen, Nederland

De vrijmetselarij viert dit jaar haar 300-jarige bestaan. Loge Sint Lodewijk in Nijmegen organiseert op zaterdag 7 oktober van 12.00 tot 16.00 uur een Open Dag aan de Fortstraat 7 te Nijmegen.

Vrijheid, verdraagzaamheid, broederschap. Drie trefwoorden waarmee de vrijmetselarij kan worden gekarakteriseerd. De vrijmetselarij gaat uit van ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid, streeft naar de algemene broederschap der mensen, kweekt verdraagzaamheid, zoekt op wat mensen en volken vereent en tracht verdeeldheid weg te nemen. Hoge idealen die zijn vastgelegd in de beginselverklaring. Toch is de vrijmetselaar geen wereldvreemde wereldverbeteraar. Vrijmetselaren willen positief en creatief denkende mensen zijn, die met beide benen op de grond staan.

Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing. En zeker geen sekte of geheim genootschap. De Orde van Vrijmetselaren is een democratische vereniging, waarvan de leden streven naar verdieping van inzicht op geestelijk en zedelijk gebied. In dat streven staat de Orde natuurlijk niet alleen. Maar de vrijmetselarij onderscheidt zich van andere organisaties op dat terrein door haar bijzondere methode van werken.

Over de organisator

Henk Braam
Henk heeft nog niets over zichzelf geschreven.