Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Kristallnachtherdenking in Bevrijdingsmuseum GroesbeekOp 9 november 2017 wordt de jaarlijkse Kristallnachtherdenking gehouden in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar zal tijdens de herdenking het woord worden gegeven aan de jonge generaties. 

Hoe zien zij herdenken, vrijheden en mensenrechten? Wat is hun antwoord op actuele vraagstukken rond racisme en fascisme? Waarvoor zetten zij zich in en wat kunnen wij van jongeren leren? Aan het woord zijn o.a. student Sebastiaan Vonk(voorzitter van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven), Anne Fleur Dekker (activist en schrijver, gericht op feminisme en hedendaags antifascisme), Jahkini Bisselink (recentelijk gekozen tot jongerenvertegenwoordiger in de Algemene Vergadering voor de VN) en Martijn Vermeulen (geschiedenisdocent die dagelijks werkt met de aspiraties van jongeren).


Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. 

Entree: € 2,50 per persoon. De Museumkaart is geldig.

Reserveren is noodzakelijk: 024-3974404 of

 

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.