Details

Dinsdag 21 november 2017 van 19:30 tot 22:00 uur
Afgelopen
Oranjesingel 42
Nijmegen, Nederland

De zorgkosten rijzen de pan uit, patiënten krijgen niet de zorg die ze nodig hebben en verplegend personeel kan het werk niet meer aan. Kan dat ook anders? Volgens Jos de Blok wel. Hij is de oprichter van Buurtzorg, dat zorg biedt in de wijk, dichtbij de mensen. De buurtzorg-teams werken met zelfsturing, dus zonder managers. Ze zijn daardoor goedkoper, efficiënter en de geleverde zorg sluit beter aan bij de behoeften van de mensen. Zijn nieuwste project heet 'Zorgeloos': een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers. Jos zegt: 'Managen is flauwekul. Je moet mensen gewoon hun werk laten doen. 

Is het werkelijk zo simpel? Hoe ervaren bewoners en verplegers dit? Wie bewaakt de kwaliteit? Durven zorgverzekeraars hierin mee te gaan? Wat gaat er goed en wat moet er anders? Over deze en diverse andere vragen gaan we met elkaar in gesprek, samen met deskundigen. We beginnen met het bekijken van een aantal fragmenten van de uitzending. 

Als je wilt, kun je hier de hele uitzending bekijken: 'Zorgeloos leven volgens Jos de Blok' - 

http://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/zorgeloos-leven-volgens-jos-de-blok.html

Tegenlicht Meet Up Nijmegen organiseert bijeenkomsten naar aanleiding van uitzendingen van het VPRO programma Tegenlicht. Met als doel te inspireren, discussiëren en te motiveren! Sociaal maatschappelijke thema’s worden door de kartrekkers van Meetup Nijmegen samen met inspirerende gasten en de bezoekers verder uitgediept. De toegang is gratis. Wees welkom!

Zie ook onze Facebook pagina: 

https://www.facebook.com/events/1043691082437154/

Datum: 21 november 2017
Inloop: 19.30 uur, start 20.00 uur, einde 22.00 uur en voor wie wil napraten aan de bar.
Locatie: De Villa, Oranjesingel 42, Nijmegen.

Over de organisator

VPRO Tegenlicht meet-up Nijmegen
Tegenlicht Meet Up Nijmegen organiseert bijeenkomsten naar aanleiding van uitzendingen van het VPRO programma Tegenlicht. Met als doel te...... Lees meer