College Café - Regionale geschiedschrijving

Valkhof Museum

Details

Vrijdag 30 november 2018 van 15:30 tot 17:00 uur
Afgelopen
Museum Het Valkhof
Kelfkensbos, Nijmegen, Nederland

De tentoonstelling Ik, Maria van Gelre kan gezien worden als een pleidooi voor de verhalen van vrouwen uit het verleden en tevens voor de geschiedenis van de regio's in Nederland die in de nationale geschiedschrijving minder aandacht hebben gekregen. Toch is er de voorbije jaren een steeds grotere aandacht voor wat wel regionale geschiedenis wordt genoemd. De grote belangstelling voor de geschiedenis van Gelre / Gelderland laat mooi zien dat het verhaal van de Nederlandse geschiedenis veel meer is dan Hollandse geschiedenis en veel rijker. Gelukkigerwijs weten academische historici en lokale historische kringen elkaar daarbij steeds beter te vinden. Gastconservator Johan Oosterman en hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven gaan hierover in gesprek.

Entree: gratis toegankelijk op vertoon van uw toegangsbewijs, klik hier voor tickets.
Heeft u een: Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Vrienden Museum Het Valkhof, Vereniging Rembrandt, ICOM. Dan heeft u gratis toegang tot het museum en de activiteit, uw kaart wordt bij de ingang gescand. Er is geen toeslag voor genoemde kaarthouders. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree. Kinderen van 13 t/m 17 jaar €6,25.

Over de organisator

Valkhof Museum
Valkhof Museum verbouwt en verhuist. Het pand wordt ingrijpend gerenoveerd en krijgt een toegankelijkere uitstraling. Ook de presentaties...... Lees meer