Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Kruisweg in de kunst en mediaAfgelopen najaar droeg kunstenaar, publicist en voormalig huisarts Ignace Schretlen een bijzondere collectie over aan de Radboud Universiteit. Zijn schenking omvat boeken, films, postzegels, stripboeken, manga's, muziekopnames en kunstwerken (zowel van eigen hand, als van anderen) rondom het thema 'kruisweg', die hij in de loop van zijn carrière verzameld heeft.

Geïnspireerd door zijn collectie zullen er in de weken tot aan Pasen op diverse plekken in de Universiteitsbibliotheek en het Katholiek Documentatie Centrum kruiswegstaties in alle vormen en maten te zien zijn. Naast materiaal uit de collectie van Schretlen etaleert de tentoonstelling ook prachtige werken van kunstenaars Piet Gerrits, Frederick Franck, Azaria Mbatha, Kamagurka, Robert Combas, Albert Servaes, Edelsmidse Brom en de firma Stadelmaier.

De tentoonstelling is tot en met Pasen op werkdagen te bezichtigen van 9.00u tot 16.30u op de eerste etage van de Universiteitsbibliotheek en in de studiezaal van het Katholiek Documentatie Centrum.

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.