Details

Donderdag 18 april 2019 van 09:00 tot 16:30 uur
Afgelopen
Radboud Universiteit
Erasmuslaan 36, 6525 GG Nijmegen, Nederland
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 30 april 2019

Afgelopen najaar droeg kunstenaar, publicist en voormalig huisarts Ignace Schretlen een bijzondere collectie over aan de Radboud Universiteit. Zijn schenking omvat boeken, films, postzegels, stripboeken, manga's, muziekopnames en kunstwerken (zowel van eigen hand, als van anderen) rondom het thema 'kruisweg', die hij in de loop van zijn carrière verzameld heeft.

Geïnspireerd door zijn collectie zullen er in de weken tot aan Pasen op diverse plekken in de Universiteitsbibliotheek en het Katholiek Documentatie Centrum kruiswegstaties in alle vormen en maten te zien zijn. Naast materiaal uit de collectie van Schretlen etaleert de tentoonstelling ook prachtige werken van kunstenaars Piet Gerrits, Frederick Franck, Azaria Mbatha, Kamagurka, Robert Combas, Albert Servaes, Edelsmidse Brom en de firma Stadelmaier.

De tentoonstelling is tot en met Pasen op werkdagen te bezichtigen van 9.00u tot 16.30u op de eerste etage van de Universiteitsbibliotheek en in de studiezaal van het Katholiek Documentatie Centrum.

Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling

Over de organisator

Katholiek Documentatie Centrum
Katholiek Documentatie Centrum heeft nog niets over zichzelf geschreven.