feestelijke opening expositie "spelen met dimensies"

Cave de Portugal

Details

Zaterdag 22 juni 2019 van 15:30 tot 18:00 uur
Afgelopen
Hengstdalseweg 118
Nijmegen, Nederland

Beste mensen,

Organisatoren en exposanten van onderstaande expositie nodigen jullie van harte uit om bij de opening van zaterdag 22 juni. Zouden het erg leuk vinden, als jullie aanwezig zijn in het Kunst- & Cultuurpodium van Nijmegen-Oost, de Kunst- &Cultuuretalage van wijnhandel www.cavedeportugal.nl. 1 van de exposanten is zelfs (bijna) nijmeegs.

PERSBERICHT

Expositie “Spelen met dimensies”
Bij de Kunst- & Cultuuretalage van wijnhandel Cave de Portugal, Hengstdalseweg 118 te Nijmegen, vindt zaterdag 22 juni om 16:00 uur de feestelijke opening plaats van de expositie van fotograaf Henk Witte en beeldhouwster Rina van Veenendaal. De combinatie van twee- en driedimensionaal werk levert een mooi spanningsveld op waarmee beide kunstenaars elkaars werk versterken.


De kunstenaars
Het werk van de Culemborgse fotograaf Henk Witte is moeilijk in een stijl te vatten. Van architectuur tot natuur, van fantasie tot realiteit. “Fotografie, maar dan anders” zoals hij het zelf noemt. Vol passie vertelt Henk graag hoe zijn werk tot stand is gekomen.


Beeldhouwster Rina van Veenendaal uit Beek – Berg en Dal omschrijft haar werk zo: "Creëren, genieten, schoonheid, kijken, voelen, keuzes, doorwerken tot het klopt en af is".

In haar beelden van verschillende steensoorten, deels solistisch en deels in groep gemaakt, zie je deze aspecten allemaal terug. Rina laat ook zien hoe de beelden tot stand komen.



Feestelijke opening 22 juni 

15:30 – 16:00 uur: Inloop met koffie en thee
16:00 – 16:15 uur: Openingswoord

16:15 – 18:00 uur: Onder het genot van een hapje en drankje heeft u de gelegenheid om met de kunstenaars van gedachten te wisselen over hun werk

Het geheel wordt muzikaal omlijst door zangeres Gerda Bruining


Wijnproeverij, inclusief meet en greet met de kunstenaars
Mocht u 22 juni verhinderd zijn dan is het ook nog mogelijk de kunstenaars te ontmoeten op vrijdag 12 juli om 20:00 uur waar tijdens een wijnproeverij beide kunstenaars toelichting geven op hun werk.


Wijnhandel Cave de Portugal is geopend van woensdag t/m vrijdag 12:00 – 18:00 uur en op zaterdag 12:00 – 17:00 uur.

Ook buiten de openingstijden is een groot gedeelte van het werk in de etalages te zien.De expositie is te zien tot en met zaterdag 31 augustus

Cave de Portugal        www.cavedeportugal.nl

Rina van Veenendaal www.rinavanveenendaal.nl

Henk Witte                 www.henkwitte.nl
Gerda Bruining           www.twicealady.nl


meer informatie: Cave de Portugal, telefoon 024-3605080 of op de facebookpagina https://www.facebook.com/events/872830356384300/

De flyer kunt u downloaden door op de afbeeldingen te klikken

Voor wie
Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling

Over de organisator

Cave de Portugal
De kleinschalige wijnhandel in Nijmegen, sinds 1992 gespecialiseerd in Portugese en Spaanse wijnen. Vanaf het begin van de "Cave&quo...... Lees meer