Details

Woensdag 26 juni 2019 van 00:00 tot 11:11 uur
Afgelopen
Nijmegen
Nederland

Met de 'Groene Vlinderlint route' die door Stad en Landschap loopt wordt ook het kunstproject 'Vlinderportret' voortgezet in voorjaar 2021 in Museum De Bastei.

In het kunstproject laten wij ook zien dat bloemen die speciaal op de foto's in de route worden vastgelegd, het Zonlicht door een venster, de bloem als portret het Witte Zonlicht vangt.

Deze speciale 'Vlinderportretten' volgen een 'Groene Vlinderlintroute' die aan het 'Museum De Bastei' gekoppeld wordt.

Met Museum De Bastei hebben wij in het voorjaar 2021 een programma lopen om de 'Groene Vlinderlint route' als een wandel/fietsroute speciaal te presenteren.

Interactief

Het programma houdt in, dat in het bijzonder scholen met Cultuur/natuureducatie aan ons project kunnen deelnemen, zodat de 'Groene Vlinderlint route' ook een educatieve toekomst heeft.

Zoals eerder in ons vorige artikel ( over stadsbomen ) vermeld , worden bijzondere Stedelijke Bomen als 'Cultureel erfgoed' in de route uitverkozen en speciaal onder de aandacht gebracht.

Deze bijzondere bomen komen dan ook speciaal in verbinding te staan, namens alle stadsbomen van de stedelijke omgeving..

Ons kunstproject is vooral erop gericht, dat een ieder op een eigen wijze vormgeeft aan het wonder van de 'Natuur' om ons heen om vertrouwt daarin zich thuis te kunnen voelen.

Installatie Zon/Licht

Ruimtelijk wordt het kunstproject middels een installatie in het Museum zichtbaar gemaakt, waarbij de Zon verrassenderwijs haar spel speelt in de ronde zaalruimte van het Museum.

Zie ook mijn Blog- foto's: bcorstiaensen.tumblr.com

Werkgroep 'Hortus Civitatis', Jose Geurts

Samenwerking: gemeente Nijmegen afd. Openbare ruimte 'Groen' aanleg van het 'Groene Vlinderlint route' Stadspark 'Groene perron'.

'Landgoed Grootstal'; Duurzame landschap inrichting

Vermelding

Beeldende Kunst in de Openbare ruimte; 'Stadsbomen Cultureel erfgoed', gemeente Nijmegen,

( zie ook t.z.t. op de website 'Kunst op Straat', gemeente Nijmegen.



Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling

Over de organisator

Boudewijn Corstiaensen- Beeldend kunstenaar
Boudewijn Corstiaensen- Beeldend kunstenaar heeft nog niets over zichzelf geschreven.