Details

Donderdag 26 september 2019 van 19:30 tot 21:45 uur
Afgelopen
Sint Anthoniusplaats 10
Nijmegen, Nederland

Dichterbij de dood is er ook veel leven. Daarover gaat de thema-avond op 26 september in Hospice Bethlehem.

De thema-avond is bedoeld voor iedereen die betrokken is (geweest) bij de laatste levensfase van een naaste of zelf hiermee geconfronteerd wordt. Maar ook geïnteresseerden in leven rondom de dood zijn welkom.

Op het moment dat iemand niet meer beter kan worden, begint de laatste levensfase. Dit is een indrukwekkende periode, voor degene die het betreft én voor alle mensen daarom heen.

Hoe het is om iemand bij te staan in het laatste jaar van zijn of haar leven? Wat kun je onderweg tegenkomen en waar kun je terecht voor ondersteuning? Sprekers delen hun ervaringen en inzichten die zij hebben opgedaan bij het begeleiden van familieleden die thuis of in het hospice overleden zijn. Professionals vertellen over ondersteuning die in Nijmegen geboden wordt aan mensen die binnen een jaar komen te overlijden en hun familieleden en mantelzorgers.

Onderdeel van de avond is het Death Café waar een goed gesprek over de dood centraal staat. De dood hoort bij het leven en we maken allemaal dezelfde reis. Toch praten we er weinig over. Hoeveel het leven waard is, wordt voelbaar als we onze verhalen over de dood delen. De ervaring van het overlijden van een dierbare, de geraaktheid, verbondenheid, vrees of wensen rondom de eigen dood: in Death Cafe is alles welkom.

De thema-avond is een initiatief van drie ervaren organisaties op dit gebied: Thuisondersteuning Laatste Levensfase, VPTZ Thuis sterven Rijk van Nijmegen en Kalorama hospice Bethlehem. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar  waarin u aangeeft te willen deelnemen. Meer informatie over het programma vindt u op www.toll-nijmegen.nl

 

Voor wie
Volwassenen
Waarover
Ontmoeten
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek, Workshop / cursus

Over de organisator

Thuisondersteuning Laatste Levensfase (TOLL)
Zorg jij voor iemand die ernstig ziek is? Zó kun je ook voor jezelf zorgen. De deskundige mensen van Thuis Ondersteuning Laatste Levensfa...... Lees meer