Jubileum Capella Cumerana in de Stevenskerk

Details

Zaterdag 5 oktober 2019 van 16:00 tot 16:45 uur
Afgelopen
Sint Stevenskerkhof
Nijmegen, Nederland

Dit jaar bestaat het vesperkoor Capella Cumerana 25 jaar. Zaterdag 5 oktober a.s. wordt dit gevierd met een jubileumvesper (van 16.00 uur tot circa 16.45 uur)  in de Stevenskerk met het uitdagende muziekstuk Rejoice in the Lamb van Benjamin Britten. Tevens vindt dan de première plaats van de speciaal voor Jetty Podt en Capella Cumerana geschreven compositie van psalm 107 (‘O, give thanks unto the Lord’). Dit muziekstuk voor koor en orgel is gecomponeerd door Maarten van der Bijl. U bent van harte uitgenodigd om deze jubileumvesper in de Stevenskerk bij te wonen.

Het werk Rejoice in the Lamb van Britten zal uitgevoerd worden met aanvulling van de volgende solisten; Stefanie Janssen (sopraan), Christina Plein (alt), Wolfgang Klose (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bas). Op het orgel speelt Berry van Berkum en deze dag staat Capella Cumerana onder de bezielende leiding van Onno van Ameijde.

Capella Cumerana zingt al 25 jaar de maandelijkse koorvespers (Engelse Evensong) in de Stevenskerk onder leiding van Jetty Podt. De Choral Evensong blijkt ook in Nederland een steeds groter publiek aan te spreken. Het unieke van de uitvoering van deze koorvespers in Nijmegen is dat de muziek niet zoals gebruikelijk in een theater wordt uitgevoerd, maar in een liturgische setting in de monumentale Stevenskerk, de grootste en oudste kerk in het centrum van Nijmegen. 

Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur, Muziek / dans / zang, Religie / spiritueel
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Peter van den Berg
Sinds 1993 woonachtig in Nijmegen Oost en als zanger verbonden aan de Stevenskerk, o.a. als tenor van Capella Cumerana.... Lees meer