J.S. Bach, Hohe Messe. Toonkunstkoor Nijmegen

Details

Vrijdag 13 december 2019 van 20:00 tot 22:30 uur
Afgelopen
Keizer Karelplein 2D, Nijmegen

Toonkunstkoor Nijmegen sluit jubileum af met Bach’s Hohe Messe

Met de Mis in b klein van J.S. Bach, beter bekend als de Hohe Messe, sluit Toonkunstkoor Nijmegen haar 125-jarig jubileum af. De Hohe Messe staat bekend als een hoogtepunt van de klassieke koormuziek en kan beschouwd worden als Bach’s testament. Voltooid in het jaar voor zijn dood, laat Bach in dit meesterwerk alle stijlen die hij beheerste de revue passeren. De Hohe Messe is een verzameling van meerstemmige toonzettingen van de vaste onderdelen van een katholieke mis. Prachtige koorstukken worden afgewisseld met ontroerende en soms intieme solistenaria’s. Dit alles begeleid door de rijke en warme instrumentale klanken van strijkers, fluiten, hoorn, hobo, pauken, fagotten en trompetten.

Toonkunstkoor Nijmegen voert dit magistrale werk samen met het orkest Florilegium Musicum uit op vrijdag 13 december 2019, om 20:00 uur in Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen. Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Hans de Wilde, met medewerking van Berry van Berkum (orgel), Johannette Zomer (sopraan), David van Laar (altus), Falco van Loon (tenor) en Frans Fiselier (bas).

Kaarten à € 33 zijn verkrijgbaar bij De Vereeniging www.stadsschouwburgendevereeninging.nl of via tel. 024-3221100 

Meer informatie op www.toonkunstkoornijmegen.nl

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Waarover
Muziek / dans / zang
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Toonkunstkoor Nijmegen
Toonkunstkoor Nijmegen is een toonaangevend gemengd koor, dat iedere maandag repeteert in de Ark van Oost. Het koor geeft tenminste jaarlijks een concert in De Vereeniging.... Lees meer