Start Kerstpakketten actie van de kerken voor de Voedselbank e.a.

Details
Zondag 15 december 2019 tussen 11:00 en 12:00
Afgelopen
Groesbeekseweg 96, Nijmegen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op zondag tot en met 15 december 2019

KERSTPAKKETTENACTIE VOOR CLIËNTEN VAN DE VOEDSELBANK, HOME-START, STICHTING GAST, BED- BAD- BROOD EN VLUCHTELINGENWERK AFD. NIJMEGEN.      

Ook dit jaar organiseert de Oecumenische Werkgroep Diaconie van de Antonius van Paduakerk en de Maranathakerk weer een kerstpakkettenactie waar 26 kerken aan meedoen in Nijmegen en Overbetuwe, als ook enkele scholen. Het is een grote actie waarbij alleen al voor de Voedselbank rond de 700 pakketten gemaakt gaan worden. Deze pakketten deelt de Voedselbank  uit aan mensen die het financieel niet breed hebben in Nijmegen en Overbetuwe. Het is fijn als zij met kerstmis iets extra’s op tafel kunnen zetten. We hopen dat u ook een pakket wilt maken! 

In veel kerken kunt u weer een doos meenemen, samen met een flyer. Op de flyer staan suggesties, zodat u kunt zien wat u in de doos kunt doen. Schrijf ook uw naam en telefoonnummer op de intekenlijst. De dozen kunt u in dezelfde kerk weer inleveren tot en met zondag 15 december. U kunt ook losse, goed houdbare levensmiddelen inleveren. We hopen dat veel mensen meedoen aan deze actie, zodat we met een kerstpakket wat licht kunnen brengen in het leven van mensen om ons heen. 

De actie start op zondag 17 en  24 november 2019 . Op die zondagen kunt u vóór of ná de kerkdienst een doos ophalen in de kerk bij u in de buurt met de begeleidende folder met informatie over artikelen waarmee u de doos kunt vullen. In Nijmegen Oost zijn dat o.a. (Groesbeekseweg), de Effatakerk (hoek Heyendaalseweg/Groenewoudseweg en de Maranathakerk (Steenbokstraat). 

De Antonius van Paduakerk is dit jaar alleen het verzamelpunt voor  losse houdbare levensmiddelen. Zij hopen op veel groenten /fruit in blik , tonijn/zalm in blik , rijst, pasta, Koffie en thee en houdbare melk, hagelslag en pindakaas. 

Hier kunt U  dus geen dozen ophalen voor kerstpakketten maar kunt u vanaf 1 December zo veel mogelijk losse houdbare levensmiddelen aanleveren.

Overal elders in Nijmegen en Overbetuwe doen katholieke en protestantse kerken en ook scholen mee. 

Voor aanvangstijden van verschillende kerkdiensten zie www.stefanus.nl/lokaties en www.maranathakerk-nijmegen.nl/vieringen. De gevulde dozen en de losse levensmiddelen kunnen op de zondagen 1, 8, 15 december weer, vóór en ná de viering, in dezelfde kerken worden ingeleverd. 

U kunt ook financieel steunen. Dit geld wordt dan gebruikt om eventueel extra pakketten te maken of als ondersteuning in levensonderhoud. Voor al  uw bijdragen zal een busje of doosje in de kerk staan. 

HARTELIJK DANK! 

Voor vragen over deze jaarlijkse actie kunt u terecht bij: Via mail: Of 024-3225239 Anneke Leisink   06-27143400 Martha Opmeer

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Goede doelen
Wat
Actie, opruimen etc
Over de organisator
Beppie Peters
Beppie heeft nog niets over zichzelf geschreven.