Storytelling – Donkey’s Jaw & Poppies and Pomegranates.

Thiemeloods

Details

Vrijdag 13 december 2019 van 21:00 tot 23:00 uur
Afgelopen
Leemptstraat 34, Nijmegen

De Thiemeloods en Meneer Otis sloegen de handen ineen om storytellers Sahand Sahebdivani & Raphael Rodan uit te nodigen in Nijmegen. De meestervertellers spelen dit najaar drie voorstellingen in de Thiemeloods, tijdens de laatste avond van deze reeks zien we twee solo voorstellingen. Sahand en Raphael duiken beide in de oude mythologieën van hun voorouders om je oude verhalen te brengen die een spiegel voor de wereld van vandaag houden. Alle voorstellingen worden in het Engels gespeeld.

Ticket: 15,00 | Ticket inclusief 3-gangendiner 31,50 |  https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/thiemeloods

Donkey’s Jaw

Voor zijn verzameling verhalen genaamd Donkey’s Jaw dook Raphael in het meest bekende boek met oude verhalen: het Oude Testament. Hoewel veel mensen de verhalen kennen, groeide Raphael erin op: hij werd geboren in de stad gebouwd door David en Salomon. Hij groeide op, op hetzelfde kale land met spikes, vulkanische rotsen en schorpioenen, met uitzicht op de velden waar de langharige held de borst van leeuwen opende met zijn blote handen. The Donkey’s Jaw is een bekentenis over de ongepolijste hoeken van één verteller, uitgedrukt in drie tijdloze verhalen.

Poppies and Pomegranates

In Poppies and Pomegranates weeft Sahand de verhalen van de Shahnameh, het Perzische boek der koningen, samen met zijn eigen verhalen als vluchteling. De verhalen zijn die, die zijn vader hem in de straten van Amsterdam vertelde om de herinneringen aan het oude land levend te houden. Het land van glooiende bergen en trotse helden die vechten tegen krijgersstammen. Een land waarvan ze wisten dat ze het misschien nooit meer zouden zien. Het verhaal is net zo goed een viering van de oude cultuur, als de liefde tussen een ouder en een kind, ervaren door de simpele handeling van vertellen en luisteren.

Voor wie
Jongeren, Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Thiemeloods
De Thiemeloods, een karakteristieke, multifunctionele plek voor eten & drinken, vergaderen, ontmoeten, werken, optredens, festiviteiten e...... Lees meer