Nijmeegse wijken gaan voor groen!

Details

Dinsdag 31 maart 2020 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen
Smetiusstraat 1
Nijmegen, Nederland

Waar zijn Nijmegenaren allemaal mee bezig als het om duurzaamheid gaat? Met veel, heel veel. In alle wijken bloeien projecten. Laat je inspireren tijdens het Duurzaamheidscafé op dinsdag 31 maart en bepaal mee welke bijzondere initiatieven mooie geldprijzen winnen. Het café is in het Kolpinghuis in het stadscentrum en de toegang is gratis. Aanvang is 19.30 uur.

Deze avond horen we bijvoorbeeld hoe bewoners in Nijmegen samen boomspiegels geadopteerd hebben. En hoe anderen samen werken aan het beter isoleren van hun huizen. Of aan veel meer verschillende soorten groen in hun wijk. Elders hebben mensen samen allerlei recepten bedacht die onze aarde minder belasten. Zoals bij elk Duurzaamheidscafé is er live muziek en de avond wordt aan elkaar gepraat door Margot Ribberink, bekend van televisie als weervrouw.

Mijn Groene Wijk
Vorig jaar startte Mijn Groene Wijk in Nijmegen. In 9 wijken in Nijmegen bedachten bewoners in 9 maanden tijd 9 Challenges. Die wijkprojecten laten op 31 maart van zich horen. Wat heeft het allemaal teweeg gebracht? Wat hebben de bewoners samen gedaan? Wat heeft het al opgeleverd als het gaat om duurzaamheid, maar vast ook om meer sociale contacten in de wijk.  

Mooiste projecten
Voor de allermooiste, duurzaamste initiatieven aantrekkelijke geldprijzen te winnen. Dat geld kunnen de bewoners gebruiken om hun initiatieven verder uit te bouwen. Of om een wijkfeest te vieren, omdat ze al zo veel bereikt hebben samen. Een jury kijkt wie een hoofdprijs verdient en wie een tweede prijs krijgt. Bovendien kan het publiek stemmen voor de publieksprijs. Er zijn dus drie prijzen te winnen.

Aanmelden kan kosteloos via www.duurzaamheidscafenijmegen.nl

Locatie: Het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, 6511 ER Nijmegen
Datum: dinsdag 31 maart 2020
Aanvang: 19:30 uur, einde rond 21.30 uur

 

Voor wie
Volwassenen
Waarover
Duurzaamheid / energie
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Over de organisator

Lucy Holl
Lucy heeft nog niets over zichzelf geschreven.