Gregoriaanse Wandeling

Gregoriaans Instituut Nijmegen

Details
Woensdag 10 juni 2020 tussen 18:45 en 20:30
Afgelopen
Monseigneur Suysplein
Heilig Landstichting, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op woensdag tot en met 1 juli 2020

De Gregoriaanse Wandeling is een avondwandeling over Begraafpark Heilig Landstichting waarbij op verschillende plekken wordt stilgestaan om samen, in een grote veilige kring, een gregoriaans gezang te zingen. De wandeling voert langs de verschillende (Rijks)monumenten die op het Begraafpark liggen: beginnend bij de fontein van Eeuwig Leven, lopen we door een natuurlijke, heuvelachtige weg langs graftuinen naar de hof van Olijven, de berg Golgotha en de Hemelvaartskoepel. Onderweg zingen we passende gezangen, over lijden, dood en leven, onmacht, verdriet en vreugde. De wandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. U krijgt bij aanvang een boekje met de gezangen uitgereikt. 

De eerste gregoriaanse wandeling zal plaatsvinden op woensdag 10 juni van 19.00 uur tot 20.30 . Vanwege de veiligheid is het maximaal aantal deelnemers 8 zangers per avond. Voorkennis van het gregoriaans is niet vereist: de wandelingen zijn zowel voor beginners op het gebied van gregoriaans als voor gevorderde zangers toegankelijk. Een redelijke zangstem is wel wenselijk. De wandeling is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.
De kosten voor deze activiteit bedragen € 12,50.

U kunt zich opgeven via ons e-mailadres:  Ook met vragen kunt u op dit e-mailadres bij ons terecht. Voor alle data waarop de gregoriaanse wandeling gelopen wordt raadpleegt u onze agenda (www.gregoriaansinstituutnijmegen.nl/agenda)  

Bij slecht weer wordt de wandeling verplaatst: u kunt dan een andere avond uitkiezen waarop u de wandeling alsnog maakt, schikt dat niet dan vindt een teruggave van de aanmeldingskosten plaats.

Voor deze activiteit hebben wij toestemming verkregen van zowel Begraafpark Heilig Landstichting als de gemeente Berg en Dal.

Voor wie
Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur, Religie / spiritueel
Wat
Evenement, feest, markt
Over de organisator
Gregoriaans Instituut Nijmegen
Het Gregoriaans Instituut Nijmegen (GIN), opgericht in maart 2017, stimuleert de kennis en de beoefening van de gregoriaanse zang. Het GI...... Lees meer