Mariska Petrovic | Ruis

Thiemeloods

Details

Vrijdag 10 juli 2020 van 20:30 tot 22:00 uur
Afgelopen
Leemptstraat 34, Nijmegen

Mariska Petrovic | & Richard Wallenburg | -Try Out- Ruis

Aanvang: 20:30 uur | Foyer en terras geopend vanaf 16:00 uur
Entree: 10,- | voor klein publiek

Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/thiemeloods


Mariska maakt spitsvondige, helder klinkende liedjes met een flinke vleug Americana. Liedjes waarin ze eerlijker is dan ze ooit is geweest. Na jaren in het Engels te hebben geschreven slaat ze namelijk zowel persoonlijk als muzikaal een nieuwe weg in, bepakt met banjo, gitaar, mandoline en haar bijzondere stem en onderweg vergezeld door gelijkgestemde muzikanten. Sinds eind 2018 schrijft Mariska alleen nog maar in het Nederlands en momenteel werkt ze aan nieuw repertoire voor een persoonlijk album: Ruis.


Ruis
Voor dit album werkt Mariska Petrovic intensief samen met bassist Richard Wallenburg van o.a. C.C.C .Inc., Ernst Jansz en Hippe Gasten. Aan het eind van 2019 verscheen de eerste Nederlandstalige single ‘Driekwart en de waarheid’ en in de zomer van 2020 staan de opnames van het volledige album gepland. De nummers worden verwerkt in de muziekvoorstelling Ruis waarin naast Nederlandstalige Americana ook dans en beeld een belangrijke rol zullen spelen. De voorstelling is in het theaterseizoen van 2021/2022 te zien in kleine theaters en podia.

”Over countrymuziek wordt vaak gezegd: ‘Three chords & the truth’. Dit is mijn uitgangspunt bij het schrijven van liedjes. In het dagelijkse leven maak ik dingen mee, die ik soms moeilijk kan verwoorden of rechtstreeks kan zeggen. In een liedje kun je de essentie vangen en samen delen.”

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Muziek / dans / zang
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Thiemeloods
De Thiemeloods, een karakteristieke, multifunctionele plek voor eten & drinken, vergaderen, ontmoeten, werken, optredens, festiviteiten e...... Lees meer