Kanonnen Karel en het verborgen buskruit

De Bastei

Details

Zondag 18 oktober 2020 van 10:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Waalkade 83, Nijmegen

In de herfstvakantie is het extra leuk om naar De Bastei te komen en de speurtocht van Kanonnen Karel te doen, want op 18, 20, 21 en 25 oktober is de kans groot dat je Karel zelf tegen het lijf loopt!

In het jaar 1544 is aan de Waal een bastei gebouwd die vijanden moet afschrikken Nijmegen aan te vallen. Het is een grote stevige toren, vol met kanonnen. En Kanonnen Karel staat er klaar voor, nou ja, bijna... Er ontbreekt nog één ding, buskruit. En zonder kruit schiet je geen kogels! De bussenmaker heeft het geheim om buskruit te maken verdeeld over zes kisten. Die kisten staan ergens in De Bastei op geheime plekken. Zo kan het kruit niet in de verkeerde handen vallen. Karel wil buskruit maken, maar mag niet weg bij zijn kanon. Je weet nooit of de vijand komt… We zijn dus op zoek naar jonge speurders die Karel een handje helpen!

Karel zal je niet alleen op weg helpen met de speurtocht, maar ook met het helpen laden en afschieten van zijn kanon Barbaretta! Ook zal hij je de andere wapens laten zien waarmee de bastei vroeger verdedigd werd, zoals een haakbus en natuurlijk zijn zwaard.

De speurtocht in De Bastei duurt ongeveer een uur en is bedoeld voor jonge museumbezoekers vanaf 8 jaar. Kosten: € 3,- (+ museumticket).

Kanonnen Karel zal er alles aan doen om je bezoek aan de Bastei zo veilig mogelijk te maken...

Ga naar debastei.nl/agenda voor alle informatie.

Voor wie
Kinderen
Waarover
Kind / jeugd / jongeren
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

De Bastei
De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. Hier, aan de Waal en in ...... Lees meer