De man van de stikstofcrisis: Duurzaamheidscafé met Johan Vollenbroek

Details

Dinsdag 24 november 2020 van 20:00 tot 21:30 uur
Afgelopen

‘Als het zo doorgaat zijn musea straks de laatste vindplaats voor weidevogels, maar dan in olieverf.’ Aldus een tweet van niet te stoppen milieuactivist Johan Vollenbroek. Dinsdagavond 24 november vertelt hij over zijn acties en motieven in een online Duurzaamheidscafé Nijmegen. De toegang is gratis en vragen staat vrij. Aanvang 20.00 uur.

Nijmegenaar Johan Vollenbroek maakte de stikstofcrisis tot dé milieukwestie in ons land. Bouwprojecten moesten worden stilgelegd. En deze zomer kreeg hij onverwacht de Farmers Defence Force op bezoek ‘namens alle boze en teleurgestelde boeren in Nederland’.

Gelderlander-journalist Eric Reijnen Rutten interviewt Vollenbroek eerst drie kwartier lang, daarna is er drie kwartier tijd om hem via chat/camera vragen te stellen vanuit de ‘zaal’. Wat drijft hem om te doen wat hij doet en hoe kijkt hij tegen de overheid, het bedrijfsleven en de boeren aan?

Singer-songwriter Collin Hoeve brengt een paar speciaal geschreven liedjes ten gehore.

Vollenbroek is voorzitter van Mobilisation for the Environment (MOB), een kleine, effectief opererende milieuorganisatie die zich richt op thema’s als klimaatverandering en biodiversiteit. In de Trouw Duurzame 100 staat hij dit jaar op plek 2, direct na de Jonge Klimaatbeweging.

Meer informatie en aanmelden: www.duurzaamheidscafenijmegen.nl

Voor wie
Volwassenen
Waarover
Duurzaamheid / energie
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Over de organisator

Lucy Holl
Lucy heeft nog niets over zichzelf geschreven.