Details

Zondag 19 september 2021 tussen 16:00 en 18:00
Afgelopen
van Randwijckweg 2, Beek

Hommage aan een ‘Beekse’ kunstenares

Op zondag 19 september, 16.00 uur, opent in antiquariaat Supplement de expositie met kunstwerken van Ingrid Linskens – Rast. Met de expositie van haar bronzen penningen en aquarellen wil Supplement een kleine hommage brengen aan de in 2018 overleden Ingrid Linskens – Rast. Haar kunstproductie is uitgebreider dan wat we door de beperkte ruimte kunnen tonen. Onder andere heeft zij ook de kunst van het gemmensnijden (Glyptik) zeer succesvol beoefend. Deze laatste zijn in 1973 tentoongesteld in de toenmalige Openbare Leesbibliotheek Beek.

Ingrid Linskens – Rast, geboren te Erlangen (D) in 1927, kreeg haar opleiding aan de Akademie der Bildende Künste te München. Haar levenlang pendelde zij tussen Erlangen en Beek waar zij kwam te wonen toen haar man als hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Nijmegen werd aangesteld.

Haar technieken zijn veelzijdig maar in deze expositie leggen we de nadruk op haar herinnerings-)penningen. De beeldend kunstenaar Ad Merx, die eveneens zelf de penningkunst beoefent, zal een inleiding tot deze kunstvorm verzorgen.

U bent van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen. De tentoonstelling kunt u bezoeken tot en met 19 december 2021.

plaats:   antiquariaat Supplement, Van Randwijckweg 2 te Beek Ubbergen

datum:   zondag 19 september 2021

tijd:         16.00 uur

info:        www.supplementboek.nl en/of

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren, Alleen mannen, Alleen vrouwen
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Tentoonstelling

Over de organisator

Supplement
Antiquariaat in het monumentale onderstation van het voormalige Bergspoor van Nijmegen naar Berg en Dal.Tussen de boeken maken we met eni...... Lees meer