Aquarunningtrainingen in Erica Terpstrabad 25 m wedstrijdbad

Aquarunning

Details

Maandag 29 augustus 2022 van 12:00 tot 13:00 uur
Afgelopen
Erica Terpstra Sportfondsenbad
Kwakkenbergweg, Nijmegen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag tot en met 17 oktober 2022

Wil jij op een verfrissende manier werken aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw voor het hardlopen? Doe dan mee met de trainingscyclus van vijf aquarunningtrainingen. De trainingen worden gegeven van 12.00 tot 13.00 op maandagochtend van 29 augustus tot en met 17 oktober in het 25 m wedstrijdbad van het Erica Terpstrabad in Nijmegen. Tijdens deze trainingen doe je met een wetbelt om in een baan in het zwembad loopvormen en intervaltraining. Je doet mee aan een hardlooptraining als op de atletiekbaan in het zwembad. De wetbelt zorgt ervoor dat jij een verticale positie in het water hebt en dat je hoofd boven water blijft. Aquarunning is low-impact en doe je zonder muziek. Deze trainingscyclus is geschikt voor beginners en gevorderden.


DOELGROEP AQUARUNNINGTRAININGEN

Deze acht trainingen kunnen worden gevolgd door sporters die revalideren, door hardlopers die hun trainingsvolume willen vergroten zonder de schokbelasting van het hardlopen, door deelnemers die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of aan hun core willen werken en door deelnemers die het leuk vinden om iets nieuws te leren. Je traint in een baan op je eigen niveau. Bij beginners staat het aanleren van de techniek centraal ook werken zij aan de opbouw van uithoudingsvermogen en spierkracht. Gevorderden bouwen verder op wat ze al kunnen en werken aan hun uithoudingsvermogen en spierkracht en verbeteren hun techniek. Na deze acht trainingen ben je in staat om de zones uit je hardlooptraining te vertalen naar een training in het water en is jouw uithoudingsvermogen vooruit gegaan. Ook kun je een belangrijke loopscholingsoefeningen in het water uitvoeren.


KOSTEN TRAININGSCYCLUS

De prijs voor de 8 trainingen is 93,60 euro. In geval van ziekte of verhindering mag je een vervanger sturen. Wel is het belangrijk dat deze vervanger zwemvaardig is op het niveau van zwemdiploma A. Ook is het incidenteel en in overleg mogelijk om te wisselen met de trainingen in Zwembad West op maandagavond van 19.30 tot 20.30.
Inschrijven kan op  of via WhatsApp, Signal of telefonisch op: 0623165907
Bij de inschrijving krijg je een waardebon van Lopers Company Nijmegen t.w.v. 20 euro om een paar hardloopschoenen te kopen.

MEER INFORMATIE

https://www.aquarunning.nl/2022/07/29/aquarunning-erica-terpstrabad-maandag-augustus-2022/

Voor wie
Volwassenen
Waarover
Sport en bewegen
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

Aquarunning
Bij aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw voor het hardlopen, terwijl je met een wetbelt om in e...... Lees meer