Details

Vrijdag 23 september 2022 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Hazelaarstraat 43, Nijmegen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag tot en met 4 november 2022

WAT IS HET?

FlowMotion is een nieuwe actieve bewegingsvorm die wandelen en dansen combineert. 

Een 'gemengde wandeldanssport', voor alle mensen uit alle ‘lagen en hoeken’ uit de nu zo verdeelde samenleving. 

Met hoogwaardige koptelefoons luisteren de deelnemers al ‘wandeldansend’ gezamenlijk naar een (allemaal dezelfde-) heerlijke playlist met een speciale opbouw van zeer dansbare up- en downtempo nummers. Er wordt een traject afgelegd tussen de 4 - 8 km, afhankelijk van t groepstempo en het terrein.


WAT DOEN WE?

Je bepaalt zelf hoe los je wil gaan, hoeveel energie je wil geven en krijgen, hoe diep, hoe hoog, hard of zacht je beweegt. Alles wat je er in je lijf speelt is welkom. Niet alleen de vrolijk dansende  jij, ook de zwaarte die je soms ervaart, je woede, angst, triestheid... Je doseert zelf hoeveel en hoe snel of langzaam je lekker van je af wil schudden, huppelen, draaien, schoppen, etc. tijdens deze vooral vrolijke danstocht. Alles mag en raar bestaat hier niet. Het loslaten van 't oordeel is een belangrijk onderdeel van het FlowMove idee. Zo respecteren we onszelf en elkaar.

Gewoon lekker stevig meewandelen mag en kan ook, het gaat om het ongegeneerd genieten! Het gaat om het 'IN JE EIGEN FLOW' komen.. Jouw eigen, uniek bewegende lichaam bewust te beleven. Er ruimte aan te geven in de letterlijke, figuurlijke en spirituele zin.

De Kunst, in dit geval de muziek; het resultaat van de creatiekracht van de muzikanten die we zo intens kunnen beluisteren met die koptelefoon op, helpt ons om dit alles te beleven en te blijven oefenen, om ook in t dagelijks leven een diepere ontspanning, overgave en creatiekracht te gaan ervaren.VOOR WIE?
FlowMotion als beweginsvorm is voor iedereen!!! En 't werkt in alle opzichten zeer verbindend.. 

Zowel met een zeer matige conditie als met een topfit lijf kun je aan je trekken komen bij het flowen. Leeftijd, uiterlijk, mentale- en fysieke fitheid, geloofsovertuiging, etc, etc speelt allemaal geen enkele rol. Iedereen kan t op individueel nivo. Om het flowmoven over te brengen bieden we verschillende lesvormen:

Individueel, in besloten (vrienden-)groepjes, in een avondgroep (over asfalt), in een middaggroep (door t bos), en als silent FlowParty op 'bruiloft en partijen'.  


CONDITIE:

Je mag t rustig als een stevige work-out zien, maar dan zonder keihard ervoor te hoeven werken! Alle leeftijden boven de 10 zijn welkom, mits je een redelijke conditie hebt. Zonder uitgeput te raken 1,5 uur lang kunnen doorstappen op een stevig wandeltempo is het uitgangsnivo. Voor startende mensen, zoals in of na een burn-out, een rouwproces, in de herstelperiode van een ziekte of voor mensen die om andere redenen een laag uithoudingsvermogen hebben, bied ik privé sessies aan. Alles in goed overleg en met respect voor t proces.


TIJDSDUUR:

Met de groepen zijn we zijn max 1,5 uur onderweg en we stemmen het tempo goed op elkaar af. 

Van te voren zijn we even bezig de koptelefoons goed op te zetten en even een korte warming-up te doen. Op de helft van de playlist is er een korte pauze. Het biologische sportdrankje wat je voor vertrek meekrijgt kun je dan even in alle rust drinken. 

Tijdens de 'afterflow', kun je onbeperkt thee drinken en nababbelen. Het is voor veel mensen een bijzondere (muzikale) reis die een louterend effect heeft op emoties. Het delen daarvan vormt een waardevol onderdeel.

Alles bij elkaar neemt de FlowMoclinic 2,5 uur in beslag. 


MUZIEK:

Zo gevarieerd mogelijk: zeer uiteenlopende genres en stijlen, zorgvuldig geselecteerd op energietype en -tempo, met vloeiende overgangen om het gevoel van 'op reis' te versterken. ACHTERGROND:

De FlowMovement is tijdens de eerste lockdown in 2020 ontstaan. Het vele wandelen plus het ‘uit dansen gaan’ intens missen resulteerde in steeds vrijer wordende bewegingen, buiten, met heerlijke muziek op de koptelefoon. Eerst alleen en later met anderen erbij. De algehele energie, de blijdschap en de conditie namen toe. In plaats van Coronakilo’s kregen we juist meer fitheid.    

Het idee werd, dat je zó wordt meegevoerd door de energie van de muziek dat je lichaam de regie over je bewegingen compleet gaat overnemen. Je raakt in een zg. ‘flow’ die 'als helemaal vanzelf' aanvoelt. Op die manier kan jouw denkende brein zich even helemaal ontspannen door zich over te geven aan de impuls van de beweging waar t lichaam ‘uit zichzelf’ naartoe gaat. Voortgestuwd door de muziek, de ‘bubbel’ van je eigen koptelefoongeluid plus het zichtbare enthousiasme om je heen, kun je dan in een staat van overgave komen: het heerlijke gevoel dat je levensenergie overstroomt en waarbij het bewegen geen enkele inspanning meer lijkt te kosten. Dit extatisch bewegen geeft een diepe ontspanning aan je systeem; een gevoel van opladen in plaats van moe worden. Het brengt je intuïtief naar die plekken in je lichaam die roepen om bewogen te worden, je ‘stretch-danst’ jezelf naar meer ruimte in die delen die vast zitten of aandacht nodig hebben. Jezelf op deze manier opladen, helen, bewegend op jouw tempo, op jouw unieke manier, is een grandioze weerstandboost. Als je je lijf zo blij maakt, krijg je dat ook van je lichaam terug. Het zelfhelend vermogen wordt aangesproken en je persoonlijke, authentieke levensenergie kan lekker doorstromen. Met die intentie werk ik (nu nog alleen) als trainer van FlowMotion. Ook in andere steden wil ik het flowmoven gaan uitrollen dus volgt er, hopelijk binnenkort, een trainersgroep.


TIJDEN: 

2 x per week:

MA 20:00 

VR 14:00

Alle andere dagen beschikbaar voor individuele- en besloten groepsessies.


KLEDING:

Trek soepele kleding aan, waar je alles goed in kan bewegen en je lichaam goed in kan opwarmen en afkoelen. Kies voor lichte renschoenen boven wandelschoenen en draag een klein zakje/vakje aan je lijf voor een klein flesje drinken wat je krijgt. Wil je extra bijdragen aan t uitdragen van vrolijkheid: trek heldere kleuren aan! Een bonte stoet 'blije dansers' voorbijzien gaan is voor veel omstanders érg vermakelijk en vaak aanstekelijk.. 

Neem voor na de tocht iets warms mee om aan t trekken! 


WAAR:

De groepen van Nijmegen vertrekken vanaf het atelier van Living Sculptures en FlowMotion. Hier kun je nog even naar de wc, iets drinken en je spullen veilig achterlaten. Vervolgens is de route die we afleggen steeds een beetje anders; wat haalbaar is binnen 1,5 uur en toch interessant blijft qua afwisseling. Eea hangt af van het groepstempo van die dag, wat per keer kan verschillen. Dat, en de steeds wisselende playlists, maken dat flowmoven elke keer weer een heel andere, unieke belevenis is. Op MA avond flowen we in en rond de bebouwde kom over asfalt met gekleurde verlichting aan ons lijf en de VRmiddag groep flowt t bos door, op een zachte en verende ondergrond. 

Uitstapjes naar de Ooijpolder bij volle maan en bij sneeuw door brede bospaden vormen de leuke uitzondering hierop! Ook sessies op t waalstrand liggen komende zomer in de planning.


ADRES: 

Atelier De Hazelschuur -Living Sculptures & FLowMotion-

Hazelaarstraat 43, 6523GA, Nijmegen

Tel: 06-53238386 (Eveline)


VERGOEDING:

Betaling vooraf in cash.

Losse les: € 10,-

5-rittenkaart: € 45,- (9,- per keer)

10-rittenkaart: € 85,- (8,50 per keer)

20-rittenkaart: € 150,- (7,50 per keer)


De kortingskaarten zijn de helft van t aantal erbij opgeteld, gerekend in weken, geldig.  

Je mag zelf weten of je 1 of 2 x per week komt maar altijd even aanmelden om een koptelefoon te reserveren. 


KOPTELEFOON RESERVEREN:

via mail naar:   (let op: punt ONE!) 

of via WhatsApp: Eveline Beuman 0653238386 

Graag altijd onder vermelding van:

FLOWMOTION

Lesdatum DD-MM-JJ

Naam+Achternaam

06-nummer

Leeftijd


Pas met een ✅ als reply van ons ben je verzekerd van een plek! LET OP! je reply komt van Handig voor t teruglezen, want alle info staat er nog een keer in.


 

INDIVIDUELE SESSIES:

Speciaal voor mensen met burn-out (achtige) klachten bied ik individuele bewegings- en/of natuurbelevingscoaching aan. Samen in de rust van de natuur, jouw  beweging en jouw rust verkennen. Geen druk, geen verwachting, maar een heilzaam moment voor jou en niemand anders. Locatie: heel Nederland. Ik kom naar je toe of we spreken af op een voor jou fijne plek. 

Kosten: € 75,- ex reisk. inclusief voorgesprek en afgestemde playlist. We nemen er gewoon de tijd voor en kijken even niet op de klok.


Als  je om welke reden dan ook liever individueel FlowMotion wil ervaren zonder coaching is dit een optie: Wij, samen, intensief bewegen in de natuur, op mijn playlist maar wel op jouw tempo:

€ 15,- per half uur. Tijdstip in overleg. Dit kan op alle dagen buiten MA en VR om. 


Wil je alleen met jouw vriendenclubje (vanaf 5 pers.) FlowMoven? Huur me dan in voor € 15,- pp. (ex evt. reisk.) Tijdstip in overleg. Dit kan op alle dagen buiten MA en VR om. 

Verzoeknummers welkom!


FlowMotion Party tot 18 man:

€ 250,- ex reisk. Voor een speciale feestelijke ‘extented sessie’. Er wordt GEEN QR code gevraagd, wel graag C-klachten-vrij zijn.


Ik hoop je flow te zien!

  Hartezwaai, 

     Eveline Beuman


www.flowmotion.one / www. livingsculptures.com / www.diepertbosin.nl 


OPROEP:
G e z o c h t : F l o w M o T r a i n e r s m / v
Iedereen die mensen wil bekrachtigen vanuit een intrinsieke liefde en aardigheid voor 'de medemens', die met een aanstekelijke lol durft te dansen en te spreken in het openbaar, kennis van advertisement en Nederlandse spelling heeft én die een puike conditie bezit, wil ik graag leren kennen!


Voor wie
Volwassenen
Waarover
Gezondheid
Wat
Workshop / cursus

Over de organisator

FlowMotion
FLowMotion is een kersverse bewegingsvorm die wandelen en dansen combineert. Met hoogwaardige koptelefoons op beweeg je op een heerlijke ...... Lees meer