Details

Zaterdag 14 mei 2022 tussen 10:00 en 16:00
Afgelopen
Leemptstraat 34, Nijmegen

Drukwerk in de Marge organiseert deze dag een Drukkersmarkt

Dertig stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: boekjes, affiches, kaarten en meer. Margedrukkers bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters.
Het aanbod varieert literaire uitgaven tot prenten, posters en kunstenaarsboeken. Bijna elke belangrijke Nederlandse auteur heeft in de loop van zijn of haar loopbaan wel bij een marginale uitgever gepubliceerd.
De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving.

Drukwerk in de Marge organiseert jaarlijks samen met de Stichting Handboekbinden de Boekkunstbeurs, in november in de Pieterskerk te Leiden. De tweedaagse beurs trekt tussen de 1500 en 2000 bezoekers.
Deze Drukkersmarkt is een nieuw initiatief: een manier om liefhebbers van bijzonder drukwerk ook in het voorjaar aan hun trekken te laten komen. De bedoeling is dat de Drukkersmarkt een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.

Aanvang: 10.00 uur – 16.00 uur
Toegang: gratis

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Evenement, feest, markt

Over de organisator

Thiemeloods
De Thiemeloods, een karakteristieke, multifunctionele plek voor eten & drinken, vergaderen, ontmoeten, werken, optredens, festiviteiten e...... Lees meer