Dag van het kasteel: Landgoed Mookerheide

Details

Maandag 6 juni 2022 van 12:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Heumensebaan 2
Molenhoek, Nederland

Ontdek tweede pinksterdag Jachtslot Mookerheide op de dag van het kasteel. 

Tweede pinksterdag is het de dag van het kasteel. Daar hoort Jachtslot Mookerheide natuurlijk ook bij. Kom gezellig op bezoek en ga mee met een rondleiding door het Jachtslot terwijl dit nog gerenoveerd word. Of ontdek het landgoed met zijn verschillende verborgen pareltjes. Zoals het parkbos met de vele verschillende boomsoorten. Of de historische kassen en tuinen, waar vroeger de nonnen en nu vrijwilligers van Natuurmonumenten van alles verbouwen. En je wandelt vanaf het landgoed zo natuurgebied Mookerheide in. 

Landgoed Mookerheide is een bijzondere plek met een grote cultuurhistorische waarde. Het landgoed, sinds 2001 aangewezen als beschermd rijksmonument, bestaat uit een jachtslot met daaromheen een park en tuinen. De aanleg ervan startte in 1902. Samen met de bijbehorende bossen beslaat het landgoed een oppervlakte van 160 hectare. Toen Natuurmonumenten het landgoed Mookerheide in 1985 verwierf, was van een ‘landgoed’ nog nauwelijks sprake. Na jaren van herstel is het landgoed weer goed beleefbaar en een bezoek meer dan waard. 

Praktische informatie

  • Aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Doe dit via nm.nl/agenda/rijk-van-nijmegen 
  • Tijdens de rondleiding zal niet alles toegankelijk zijn vanwege de renovatie. 
Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Evenement / feest / markt

Over de organisator

Ellen Luijks
Als boswachter Communicatie & Beleven heet ik namens Natuurmonumenten je graag welkom in het Rijk van Nijmegen. Heb je vragen? Stel ze gerust.... Lees meer