Details

Zaterdag 27 augustus 2022 tussen 20:45 en 22:30
Afgelopen
Alde Weteringweg
Beek-Ubbergen, Nederland

Natuurexcursie: Nacht van de vleermuis

Aanmelden voor 25 augustus

 

In het laatste weekend van augustus is het de Europese Nacht van de Vleermuis.  Door heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Meer informatie vind je op: www.nachtvandevleermuis.nl

IVN Rijk van Nijmegen doet mee aan deze bijzondere activiteit die zal plaatsvinden op zaterdag 27 augustus. We starten om 20.45 uur op de parkeerplaats van sportvereniging BVC12, Alde Weteringweg 1, 6573 AZ Beek-Ubbergen. Het einde zal rond 22.30 uur zijn.

We lopen deze avond een rondje om het Wylerbergmeer, een gebied dat van oudsher bekend is vanwege de vele vleermuizen. De overgang van stuwwal naar Ooijpolder is een ideaal leefgebied voor vleermuizen. Ze rusten overdag in de veelal oude, holle bomen op de Duivelsberg waarna ze in de schemering op jacht gaan naar insecten. Die zijn vooral te vinden in de waterrijke omgeving van Wylerbergmeer en Ooijpolder.

We zullen deze avond gaan kijken en luisteren welke vleermuizen hier rondvliegen, we doen dit o.a. met een vleermuisdetector. Een leuke en spannende activiteit voor jong en oud, onder leiding van ervaren vleermuisgidsen.

Meer informatie: Paul Leenders, 024-3972405

 

Wat: natuurexcursie te voet, met gids.

Datum: Zaterdag 27 augustus 

Tijd: van 20:45-22:30 uur 

Georganiseerd door: IVN Rijk van Nijmegen

Startlocatie: We verzamelen op de parkeerplaats van sportvereniging BVC12 Alde Weteringweg 1, 6573 AZ Beek-Ubbergen

Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.

Aanmelden vóór 25 augustus op:

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Waarover
Natuur / dieren
Wat
Presentatie, lezing, onderzoek, Actie, opruimen etc

Over de organisator

L. de Valk
Verzorging van de publicatie van de activiteiten voor de IVN Rijk van Nijmegen. ... Lees meer