Expositie 'De Zwarte Driehoek'

Vrijheidsmuseum

Details

Donderdag 13 oktober 2022 van 10:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Wylerbaan 4, Groesbeek
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tot en met 4 november 2022

De geschiedenis van als ‘asociaal’ vervolgden, 1933-1945

Daklozen, sekswerkers, alleenstaande moeders, grote arme gezinnen, langdurig werklozen. Dit is slechts een greep uit de zeer diverse groep mensen die tussen 1933 en 1945 van de nationaalsocialisten het stempel ‘asociaal’ kreeg. De tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’ vertelt hun verhalen, in Duitsland en in bezet Nederland. Want ook in Nederland hebben zo’n 2.700 gevangenen in de concentratiekampen het label ‘asociaal’ gedragen. Nog nooit eerder werden hun verhalen onderzocht en verteld. Daarnaast kregen Nederlandse gezinnen die als ‘asociaal’ beoordeeld werden tijdens en ná de bezetting te maken met ‘heropvoeding’ in geïsoleerde kampen op het platteland. In de expositie wordt deze lang verborgen geschiedenis verteld. Persoonlijke verhalen en aangrijpende documenten en objecten worden aangevuld door illustraties van Rob Worst.

Wegens succes is deze expositie verlengd waardoor hij nog tot en met 6 november 2022 in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek te bezichtigen is. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidsmuseum.nl.

Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Over de organisator

Vrijheidsmuseum
In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden ...... Lees meer