Koorvespers in de Stevenskerk

Details

Zaterdag 1 oktober 2022 van 16:00 tot 16:45 uur
Afgelopen
Stevenskerk
Sint Stevenskerkhof, Nijmegen, Nederland

Op zaterdagmiddag 1 oktober wordt om 16.00 uur weer een Engelse koorvespers (Choral Evensong) gezongen in de Stevenskerk te Nijmegen door Capella Cumerana o.l.v. Jetty Podt. Voor de vesperdienst is iedereen van harte uitgenodigd. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De vespers duren ongeveer 45 minuten.

Op het muzikale programma staat o.a. muziek van:

  • Benjamin Britten

  • William Smith

  • Thomas Attwood 

  • Philip Moore

  • Charles Villiers Stanford

Deze vespers gaan over het leed dat mensen elkaar aandoen. Geweld en verwoesting trekken door alle tijden hun spoor en laten mensen verbijsterd achter. In mythische taal verwoord de profeet Habakuk wat hij in zijn tijd ziet gebeuren: het aanstormen van het meedogenloze Assyrische leger, dat de noordelijke stammen van Israël uit de geschiedenis zal wegvagen. De filmische teksten van Habakuk zijn door Charles Villiers Stanford op muziek gezet: de verbijstering — en de hoop. Boodschap is dat niet machtswellust, wreedheid en vernietiging het laatste woord hebben, maar hoop en verzoening.

Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur, Muziek / dans / zang, Religie / spiritueel
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Peter van den Berg
Sinds 1993 woonachtig in Nijmegen Oost en als zanger verbonden aan de Stevenskerk, o.a. als tenor van Capella Cumerana.... Lees meer