Klussenspreek uur - houtbewerken en beeldhouwen in hout

Details

Vrijdag 26 mei 2023 van 13:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Daalsehof 2, Nijmegen
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag, donderdag en vrijdag tot en met 14 juli 2023

Houtbewerken

Onze houtwerkplaats beschikt over een ruim assortiment machines en gereedschappen. Je kunt zelf bedenken wat je graag wilt maken en wat je wilt leren. De deskundige begeleiding is aanwezig om je daarbij te helpen. Je kunt onder andere leren zagen, schaven en frezen. We hebben een mooie houtdraaibank en je kunt op de ambachtelijke manier houtverbindingen leren maken. Zelf houten speelgoed maken, een gebruiksvoorwerp of een designmeubeltje maken? Dat kan bij ons. Maar je kunt natuurlijk ook een bestaand meubel repareren of opknappen.

Dinsdagmiddag 13.00-16.00 uur

Donderdagmiddag 13.00-16.00 uur

Vrijdagochtend 10.00-12.00 uur en 13.30-16.30 uur

Beeldhouwen in hout

Tijdens de cursus 'beeldhouwen in hout' ga je aan de slag met gutsen, beitels en een klopper. Zo leer je alle technieken om van een boomstam of houten balk een echt kunstwerk te maken. De vormgeving zal een belangrijk onderdeel zijn van de cursus.

Dinsdagochtend 10.00-12.00 uur

Vrijdagmiddag 13.30-16.30 uur 

Spreekuur over klussen

Tijdens het spreekuur over klussen kun je alle vragen stellen over klussen in en om het huis. Wil je bijvoorbeeld in huis gaan schilderen? Tegels zetten? Laminaat leggen? Of...? Onze begeleider Rob heeft jarenlang ervaring met klussen en verbouwen en kan je voorzien van de beste tips en adviezen. Ook kan hij eventueel technieken voordoen en samen een boodschappenlijstje of een stappenplan maken. Als je van tevoren meldt dat je langskomt met een vraag, dan zorgt Rob dat hij voldoende tijd heeft om alles rustig uit te leggen!

Dinsdagmiddag 13.00-16.00 uur. Of wie weet op een andere dag tijdens houtbewerken kan jou vraag ook beantwoord worden, vraag onze vrijwilligers wat ze voor jou kunnen betekenen. 

We hopen je snel te zien in onze houtwerkplaats.Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Bouwen, Buurt en leefbaarheid, Duurzaamheid / energie, Kunst / cultuur, Ontmoeten, Recreatie / ontspanning
Wat
Workshop, cursus, Spreekuur

Over de organisator

Hobbycentrum Nijmegen-Oost
Bij Hobbycentrum Nijmegen Oost kun je deelnemen aan veel verschillende creatieve activiteiten, die worden begeleid door onze enthousiaste vrijwilligers. ... Lees meer