Natuurexcursie: Wandeling Hooge Hoederberg

Details

Zondag 5 februari 2023 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Mulderskop
Molenhoek, Nederland

Natuurexcursie: Wandeling Hooge Hoenderberg

Zondag 5 februari houdt IVN Rijk van Nijmegen een publieksexcursie in de natuurgebieden Mulderskop en Hooge Hoenderberg, tussen Malden en Groesbeek. De wandeling begint om 14.00 en zal zo’n twee uur duren. 

Gestart wordt er vanaf de parkeerplaats aan het spoor vlakbij het Zweefvliegveld (Groesbeekseweg, Malden). Hier zullen we ook weer eindigen.

 

Begin februari zijn de dagen alweer anderhalf uur langer dan aan het begin van het jaar. De zon is ook krachtiger. Een teken voor veel dieren en planten om zich weer te laten zien. Insecten als het citroenvlindertje komen uit hun koudeverstijving. Wormen worden weer actief wat voor vogels voedsel betekent. Het moment ook dat de eerste vogels terugkeren uit warmere streken, waaronder de grote lijster. We gaan kijken wat we kunnen zien en horen die dag aan lentevoorbodes. Via heidegebied de Mulderskop lopen we naar de Hooge Hoenderberg, een gebied dat 75 meter hoog ligt en een interessante geschiedenis kent. 

 

Denk aan stevige schoenen en goede kleding. De paden zijn hier en daar steil.   

 

Op ongeveer 5 minuten lopen van het start- en eindpunt ligt restaurant Zweef-Inn waar na afloop – op eigen kosten - wat genuttigd kan worden. 

 

Graag aanmelden voor deze excursie. Dit kan tot en met 31 januari via . Maximaal aantal deelnemers 16 (2 gidsen).

Voor wie
Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Natuur / dieren
Wat
Actie, opruimen etc

Over de organisator

L. de Valk
Verzorging van de publicatie van de activiteiten voor de IVN Rijk van Nijmegen. ... Lees meer