Gratis concert in Valkhofkapel: 23 april 15-17 uur

Details

Zondag 23 april 2023 van 15:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Sint-Nicolaaskapel
Voerweg, Nijmegen, Nederland

Aankondiging optreden 23 april 2023

Wanneer: Zondag 23 april 2023,15-17 uur

Wie:          Vocaal ensemble ‘De Strepzilz’

Waar:         Nicolaaskapel, (Valkhof) Nijmegen

Wat:           Uiteenlopend repertoire: van laatmiddeleeuwse liederen via        Renaissance en Romantiek (vóór de pauze) naar 20e-eeuwse (lichte) muziek uit diverse genres en in diverse talen (w.o. uiteenlopend werk: van ‘Comedian Harmonists’ & Toon Hermans tot Pop & traditionals en veel meer!)

Nadere Informatie:

• Kapel is open vanaf 14.45

• Aanvang concert 15 uur

• Halverwege een korte pauze

• Entree is vrij, kleine bijdrage (ter bekostiging van huur van kapel) is welkom

De Strepzilz’

Onder deskundige leiding van Ronald Naar (zie zijn website: https://zingenddoorhetleven.nl) zingen de 3 vrouwen en 2 mannen al ruim 25 jaar in grotendeels ongewijzigde samenstelling samen en bouwden in de loop van de tijd een uitgebreid en zeer gevarieerd repertoire op van 3, 4 en 5-stemmige liederen.

Daarmee treden ze niet vaak, maar wel met zekere regelmaat op. Zo waren ze (onder de gelegenheidsnaam ‘De Dindirindins) al enkele malen present op het Gebroeders van Limburgfestival, met een specifiek aan het thema gekoppeld, dus laatmiddeleeuws repertoire dat in de Nicolaaskapel sterk tot haar recht komt. Ook verzorgden ze optredens als onderdeel van andere manifestaties, zoals de Muziekmiddagen  ́Mehr Musik, in Kranenburg- Mehr. Daarnaast verzorgen ze af en toe ook optredens op diverse locaties (zoals nu in de Nicolaaskapel).

Het ensemble begon in een grijs verleden als stemvormingsgroepje en daarom is toentertijd gekozen voor de nu nog steeds gebruikte naam. Maar het keelsnoepje waarnaar verwezen wordt hoeft, dankzij de inspirerende leiding èn deelname van Ronald, niet meer ingenomen te worden om de, komende zondagmiddag gebrachte, liederen op voor het publiek zeer aangename wijze te kunnen vertolken.

U bent van harte welkom. Zoals gezegd: de inloop is vrij.

Voor nadere informatie: Leo van de Pas

Voor wie
Volwassenen, Senioren
Waarover
Kunst / cultuur, Muziek / dans / zang
Wat
Voorstelling / optreden

Over de organisator

Leo van de Pas
Woonde tussen 1970-1982 & 1991-2002 in Nijmegen Oost op meerdere adressen. Woon inmiddels al weer 20 jaar over de Duitse grens, maar voel me nog steeds in Oost thuis. ... Lees meer