JIJ HEBT KANKER, BEN IK DAN MANTELZORGER? Thema-avond

Details

Woensdag 19 april 2023 van 19:00 tot 21:30 uur
Afgelopen
Marikenhuis
Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen, Nederland

Iemand in jouw familie of omgeving heeft kanker. Dat doet iets met je en dan verandert er misschien van alles. Nu ben je ineens een mantelzorger. 

Voor jou organiseert het Marikenhuis samen met Mantelzorg Nijmegen een thema-avond.

Elly Konings zal vertellen over het Marikenhuis en wat er allemaal is voor mensen met kanker en hun mantelzorgers. Zij zal het aanbod van het Marikenhuis onder de aandacht brengen. Denk bijvoorbeeld aan de Naastengroep, een lotgenotengroep waarin uitwisseling en herkenning een belangrijke rol spelen en LEF!, de jongerengroep binnen het Marikenhuis. Jehzira Huwaë zal vertellen over Mantelzorg Nijmegen en waarvoor mantelzorgers hier terecht kunnen. Denk aan individuele ondersteuning en aan diverse activiteiten en cursussen. Zij zal ook kort stilstaan bij de regelingen die de gemeente Nijmegen heeft voor zorgvragers en mantelzorgers. 

Elly en Jehzira zullen ook extra aandacht besteden aan de groep jonge mantelzorgers. De ervaring leert dat kinderen en jongeren extra kwetsbaar zijn in dit opzicht omdat ze niet altijd (h)erkend worden als mantelzorger.

Tijdens deze thema-avond is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Heeft iemand in jouw familie of omgeving kanker en weet jij (nog) niet goed waarvoor jij bij het Marikenhuis of Mantelzorg Nijmegen terecht kunt? Kom dan naar de thema-avond!

 Aanmelden voor deze avond? Ga naar www.marikenhuis.nl 

Woensdag 19 april | 19.30 – 21.30 uur | Marikenhuis | Thema-avond | Inloop vanaf 19.00 uur | Elly Konings en Jehzira Huwaë (inleiders) | Gratis

Voor wie
Jongeren, Volwassenen
Waarover
Gezondheid, Ontmoeten
Wat
Presentatie / lezing / onderzoek

Over de organisator

Marikenhuis Nijmegen
Marikenhuis heeft nog niets over zichzelf geschreven.