Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

EDELWEISZ VIERT 90-JARIG JUBILEUM MET BIJZONDER CONCERT

Muziekgezelschap Edelweisz
19 oktober 2018 , 328x gelezen

Muziekgezelschap Edelweisz uit Berg en Dal bestaat dit jaar 90 jaar en viert dit met een bijzonder concert op zaterdag 3 november. Speciaal voor deze avond is er een zeer groot orkest samengesteld dat uit ongeveer 75 muzikanten bestaat. Naast de leden nemen ook vele oud-leden opnieuw plaats in het orkest en is de jeugd uit het jeugdorkest aangesloten. Het orkest staat onder leiding van Theo Jetten.

Variatie voor jong en oud

Er wordt een gevarieerd programma gespeeld. Stukken uit het archief zijn opnieuw op de lessenaar gekomen en maken de herinneringen aan bijvoorbeeld de muziekreizen van Edelweisz naar Nice uit de jaren ’80 en de Zwitserse Pinksterweekenden weer levendig. Daarnaast staan oud-leden in de schijnwerpers tijdens solostukken. Ook zijn de hoogtepunten te horen uit Leontopodium – de musical -, de musical die Muziekgezelschap Edelweisz tijdens het vorige jubileum produceerde. Speciaal voor dit concert is door oud-lid Emile Stoffels het muziekstuk The Music has the Future gearrangeerd. Dit arrangement bestaat uit een selectie van hits van afgelopen zomer en zijn door de jeugdleden van Edelweisz aangedragen.

Het concert begint om 20.00 uur en is in Fletcher Hotel-Restaurant Erica, Molenbosweg 17 in Berg en Dal. De toegang is gratis. Voor meer informatie over Edelweisz kunt u terecht op de website: www.edelweisz-bergendal.nl.


Foto: Marcel Vink.

Het samengestelde orkest tijdens één van de repetities.

Het samengestelde orkest tijdens één van de repetities. Foto: Marcel Vink.


Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »