Menu

Nieuws:

Reactie op "Een aanslag in Oost" van Kor Goutbeek

Alexander van de Zand
22 september 2018 , 113x gelezen

Beste lezer,

In het overigens interessante verhaal viel me de volgende zin op: "De conclusie wordt onvermijdelijk: Ederveen is een mol".

Op 5 juni 2018 had ik al gereageerd op de colomn van Kor Goutbeek in De Wijkkrant van mei 2018, over in zijn ogen foute woord "landverrader".

Om deze Ederveen te classificeren als mol is m.i. eufemistisch en geeft hem teveel eer als ik mag refereren aan het programma "Wie is de mol".

Ik denk dat de term "landverrader" beter op dit heerschap van toepassing is als je nagaat wat zijn intenties zijn en welke gevolgen het kan hebben.

Soms moet je het beestje bij de naam noemen en niet om de hete brei heen draaien.

Reacties

Alexander 23 september 2018
Is Ederveen niet veroordeeld door Bijzondere Rechtspleging? Bizar! De zoon van Herman Oolbekkink, eveneens Herman geheten, woonde een paar huizen verder van mij vandaan, op de Broerdijk. whttps://www.noviomagus.nl/Gastredactie/WimJanssen/106T.htm
henk 23 september 2018
een echte mol, maar dat is sinds het tv programma in dit geval een te onschuldige term. De man is niet veroordeeld, maar de aanvulling met het foute woord tussen aanhalingstekens lijkt me een gepaste aanvulling.
Bekijk meer nieuws in de buurt »