Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Europese (?) kampioenschappen (2018)Kom laat ik eens het verstand op nul zetten en de Europese kampioenschappen in diverse takken van sport (o.a. wielrennen,zeilen,turnen en atletiek) volgen op TV. Hé Israël doet mee, maar dat ligt toch niet in Europa. Dat gebeurt ook bij het Eurovisiesongfestival. Dat ze wel meedoen, komt omdat ze in de eigen regio haast met iedereen ruzie hebben en in staat van oorlog verkeren. Nog gekker wordt het als een Keniaanse (Lonah Chemtai Salpeter) voor veel geld voor dat land uitkomt en wint op de 10.000 meter notabene vóór Susan Krumins-Kuijken uit Nijmegen dus Nederland. Zij gaat als 2e over de finish met zilver en lijkt wel aangeschoten wild of zoals ze het zelf zegt een stervende zwaan. In mijn optiek is zij de echte Europese kampioen. Uit het gesprek van Dione de Graaff met Gregory Sedoc werd duidelijk dat ook de organisatie hiermee in zijn maag zat en eventueel in de toekomst gaat veranderen. Naast deze betaalde categorie heb je nog 2 categorieën:

  • Voormalige kolonies. Bekendste voorbeeld is spelers van de Europese kampioen voetbal uit 1988: de tot Nederlander genaturaliseerde Surinamers Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Gerald Vanenburg. 
  • Vluchtelingen die na een aantal jaren de status van inwoner van het betreffende land krijgen. In Nederland bv. de atlete Sifan Hasan (ex-Ethiopië) en de atleet Abdi Nageeye (ex-Somalië). Dit zag je ook bij Denemarken en Zwitserland terug op het EK. Zo toch weer niet het verstand op nul.

Medaillespiegel Nijmegen-Oost: Goud 0 Zilver 0 Brons 0 Totaal 0. Over 2 jaar anders? 

 


Deel dit bericht!

Reacties

henk horstink
22 augustus 2018

goede waarneming Jan! en vlot geschreven !