Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Baan Isaan (2018)Als je tegenwoordig als jongeling niet in Zuid-oost Azië, Australië,Nieuw-Zeeland of Latijns-Amerika bent geweest, tel je niet meer mee. Voor de generatie vóór mij was het al een hele onderneming als men in Groningen, Maastricht of Vlissingen was geweest. Wij concentreerden ons voornamelijk op Europa (voor 1 maand kris kras door Europa reizen voor een bepaald bedrag. Eerst naar Narvik in noord-Noorwegen, dan spullen uitwassen in Nijmegen om vervolgens naar het Comomeer of Barcelona te gaan). In Nijmegen woont iemand die nog nooit de stad is uit geweest. Dit kan meerdere oorzaken hebben:

  • In Nijmegen is alles al wat mijn hartje begeert. Waarom zou ik dan de stad uit gaan.
  • De aarde is plat en buiten Nijmegen val ik er van af. (goed dat Lent nu gemeente Nijmegen is dan is de bewegingsruimte wat groter!)
  • Een of andere fobie.

Baan Isaan is een Thaïs restaurant waar ik 2x heb gegeten. De laatste keer met een gezelschap van huisartsgeneeskunde. Er zijn niet veel zitplaatsen. Wat ik me nog kan herinneren is dat je zelf moest opscheppen vanuit bakken, die steeds heter/gekruider werden. Wanneer je niets vermoedend uit de laatste bak at, was het raadzaam daarna 112 te bellen om de brandweer te laten uitrukken voor bluswerkzaamheden. Als je het Thaïs woordenboek raadpleegt, betekent baan  volgens mij schatkamer en is Isaan het Noord-oostelijk gedeelte van Thailand. Voor overige informatie verwijs ik naar de site van dit Thaïse restaurant: http://www.baanisaan.nl/