Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Wat een activiteit! (2013)Wat een activiteit!

Sinds enige jaren wonen wij met plezier in de wijk Groenewoud. Zoals de naam al doet vermoeden: een boomrijke buurt, ruim opgezet, door een aantal groene longen omgeven. Park Brakkenstein, Heilig Landstichting en Mariënbosch brengen je binnen enkele meters in een andere wereld. De afgelopen jaren heeft er langzamerhand een verschuiving plaats gevonden in de hoeveelheid activiteiten die zich in en vlak rond de wijk afspelen. Een levendig deel van de stad, niets mis mee zult u zeggen. Echter wanneer je kijkt naar het geluid dat de verschillende sportclubs, verenigingen en (muziek)evenementen produceren, verandert levendig al snel in overlast gevend.

Vanuit de vraag: ""Ben ik de enige die hier last van heeft en overdrijf ik?"" hebben wij het gesprek geopend met diverse buurtbewoners en wat bleek? Ook zij bemerkten een toename van het geluidsniveau en de hoeveelheid dagen waarop geluid tot overlast leidt. Samen met enkele andere wijkbewoners hebben wij een buurtenquête gehouden waaruit geconcludeerd kon worden dat er een gedeeld gevoel bestond dat hier een wereld te winnen viel. Naarmate men verder van de plaats van de stoorzender afwoonde, was logischer wijs de overlast minder.

Toen we gingen kijken waar de overlast vandaan kwam, stuitten we op een ongekend aantal ""inrichtingen"" dat zich in en rond het zuidelijke deel van Groenewoud gevestigd heeft. Benieuwd of u ze allemaal kent:

1. Voetbalvereniging SV Orion

2. Tennisvereniging Quick

3. Tennisvereniging The Insiders

4. Tennisvereniging Avanti

5. Scouting Brakkenstein

6. Dressuurstal Brakkenstein, nu De Manege (sporthal, zaalhockey)

7. Hortus Arcadië

8. Tennisclub Swift

9. Tennisvereniging Rapiditas

10. Voetbalvereniging Kolping-Dynamo

11. Korfbalvereniging Noviomagum

12. Nijmeegse Mixed Hockeyclub (NMHC)

13. Chalet Brakkenstein

Al deze inrichtingen, zoals dit in de taal van de wet- en regelgeving genoemd wordt, hebben de mogelijkheid om hun reguliere activiteiten te organiseren conform de aan hen verstrekte vergunningen. Bij een voetbalclub horen juichende supporters, een tennisclub slaat met ballen, een hockeyteam maakt een goal door de bal tegen de plank te slaan. Wat is ons probleem dan, zult u zich afvragen? Daarover later meer!