Dit nieuwe jaar is de (werkgroep 'Hortus Civitatis') met de gemeente Nijmegen in gesprek gegaan voor de invulling van de nieuwbouwplannen voor het N.S.-station Heyendaal. Vorig jaar waren wij al eerder aan tafel met de gemeente om onze uitgewerkte plannen te bespreken in het stadhuis.Bij onze uitgewerkte plannen spelen geurbeleving van kruiden en bloemen vanuit het Romeins erfgoed een bijzondere rol. In het bijzonder komen ook de beeldende kunst en natuureducatie aan bod om de biodiversiteit van de stad Nijmegen met de oude stadshistorie te vergroten.
Oude Seinhuis tijdelijk open
Op 15 januari is er van 11.00 uur tot 16.00 uur in het oude Seinhuis in de spoorkuil een kleine tentoonstelling van Nijmeegse beeldende kunstenaars, die door de gemeente Nijmegen voor deze gelegenheid zijn uitgenodigd. Dit alles onder een genot van een kopje koffie.Tijdens deze expo's zal er ook worden ingegaan over de toekomstige nieuwe invulling van het Oude Seinhuis. Het Seinhuis moet nog wel de komende jaren gerestaureerd worden en gaat de gemeente ook naar de nieuwe ingekomen ideeën kijken voor de permanente invulling van het Seinhuisje.
Hoed vol Romeinse Morgensterren
In de biotoop van de spoorkuil komen bijzondere bloemen en kruiden planten voor die de biodiversiteit in de 'Groene corridor' en de verschillende wandelroutes zullen gaan vergroten. Naast de 'Wilde averuit' (Rode lijstsoortplant) en 'Morgensterren' komen ook andere bijzondere plantensoorten in de spoorkuil voor.
Met het actuele kunstwerk; (Hoed vol Morgensterren) komen in het kunstwerk de Romeinse 'Morgenzaden' door middel van een tussenstop mooi in beeld.Dit alles is op 15 januari in het oude Seinhuisje te zien om zich aan het kleine te verwonderen.
Met speciale dank aan Sophie van Kempen (grafisch ontwerpster) die het boekwerkje voor de deelnemende 10 kunstenaars gaat ontwerpen en de tentoonstelling in het Seinhuisje verder gaat verzorgen.
Werkgroep 'Hortus Civitatis'