Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Bewoners van Woonwaarts(de eens gezonde woning) worden ziek

  • 2 reacties

  • Nieuws
  • Rubriek: Overig

Ik spreek hier over de woningen in de bomenbuurt, de bewoners hebben bijna allemaal last van SCHIMMEL, een trieste zaak, want tot nu toe doet woonwaarts wel allerlei verbeteringen aanbrengen zoals nieuwe dakkapellen en het bedekken van de plafonds in de kelder en kruipruimte. Dit heeft echter niet geleid tot het oplossen van het schimmelprobleem.

Ik spreek eerst namens mijzelf. Ik heb grote proppen schimmel aan de wanden van de kelder. Eerst wist ik niet wat het was en pakte er een handje van af, Supergevaarlijk voor je gezondheid.

In mijn kasten raakt kleding onder de schimmel, waar geen plastic hangt, gelukkig heeft de vorige bewoner het laten hangen. Ook had ik een rood stoeltje. Dat moest ik weggooien zat aan de achterkant onder de schimmel.Fotoboeken, de rolgordijnen op de slaapkamer, sommige delen van de muren, te veel om op te noemen.

Wat deed ik om Woonwaarts hierop attent te maken, omdat schimmel niet goed is voor je gezondheid

1. Ik belde op over de schimmel in de kelder en er kwam een medewerker langs, die er foto's van heeft gemaakt. Daarna hoorde ik niets..

2.Bij de 2e poging kwam er een medewerker langs, die mij een schimmelvreter kwam brengen. Dat werkt wel, maar is super giftig zeker als het in je ogen komt.

3.Er kwam een medewerker langs , die mij kwam vertellen dat het toch echt ligt aan het ventilatie gedrag van de bewoner.

4. De 4e bel poging. Er werd door een vrouwelijke medewerkster gezegd:"We  zetten het door naar de afdeling die er over gaat en als ik dat woord hoor dan weet ik dat er niets gebeurt en dat was ook zo.

5. Bij de 5 e poging werd me gezegd, niet meer te bellen. Ze waren er mee bezig, maar het was een complex probleem.

Inmiddels was mij door een medewerker die de kelder kwam isoleren verteld, dat hij in alle huizen schimmel had aangetroffen. Vooral in de huizen op de hoek schijnt het probleem ernstige vormen aan te nemen.

Ook is mij ter ore gekomen dat mensen ernstig ziek worden In het lichaam uit zich dat vooral in longen en keel. Ook kun je je bloed laten testen op schimmel en de uitslag was positief.

Voordat Woonwaarts in actie komt zijn er verslagen nodig van longartsen en huisartsen en het  inschakelen van een advocaat schijnt ook te helpen.

Wanner dringt het nu  tot Woonwaarst door,dat dit zo niet langer kan. Ook kinderen worden ziek, griep, keelpijn e.d..Ik weet en begrijp niet, waarom zij dit probleem niet serieus nemen. Dat het probleem al lang speelt kon ik zien aan het plastic in mijn kledingkasten. En ik woon hier nu precies dertig jaar. Bellen helpt niet een advocaat erbij halen wel.

Maar moeten we dit nu allemaal gaan doen om het probleem opgelost te krijgen. 

Ik ben ook van plan mijn bloed te laten testen op schimmel en het vochtgehalte in mijn woning te laten opmeten. Hiermee sluit ik af. Ik vond het nodig dit kenbaar te maken, want het is jammer, want Nijmegen oost is een fijne plek  om te wonen.


Deel dit bericht!

Reacties

Anne van der Zwaan
11 december 2019

Helena, ik ben bestuurslid van de vereniging HuurdersBelangenNijmegen en heb jouw verhaal voorgelegd aan Woonwaarts.
Ik heb een reactie van hen ontvangen en wil je vragen eerst contact met mij op te nemen via het volgende e-mail adres

Groet Anne

Anne van der Zwaan
14 december 2019

Helena ik weet niet of je mijn reactie hebt gelezen, ik vind het wel een heel belangrijke kwestie, dus misschien wil je contact met mij opnemen of aangeven hoe ik jou kan bereiken. onderstaand nog maals mijn eerste reactie.

Helena, ik ben bestuurslid van de vereniging HuurdersBelangenNijmegen en heb jouw verhaal voorgelegd aan Woonwaarts.
Ik heb een reactie van hen ontvangen en wil je vragen eerst contact met mij op te nemen via het volgende e-mail adres

Groet Anne

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.